30 Ιουν 2015

Μετά τις εκλογές

ΜΑΣ ΔΩΣΑΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ –
ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Χαιρετίζουμε την ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή στις πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες του Συλλόγου μας. Ευχόμαστε μια καλή και παραγωγική θητεία στο νέο ΔΣ του Συλλόγου και ένα εποικοδομητικό Συνέδριο της ΟΣΥΠΕ.
Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη του δείξατε στην ΑΡΣΥ με την ψήφο σας. Με 34,31% επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, η ΑΡΣΥ θα εκπροσωπηθεί με 3 έδρες στο ΔΣ του Συλλόγου και 7 αντιπροσώπους στο Συνέδριο της ΟΣΥΠΕ.
Με τη συνέχιση της επιτυχημένης πρακτικής της εναλλαγής των εκπροσώπων μας στο ΔΣ του Συλλόγου, η ΑΡΣΥ θα αποδείξει έμπρακτα, για μια ακόμη φορά, ότι κύριο μέλημά της είναι η συμμετοχή όλων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και η προώθηση μιας συνδικαλιστικής αντίληψης και πρακτικής συνειδητά απαλλαγμένης από παλαιοκομματικού τύπου αρχηγικές λογικές και εκπροσώπους-κομπάρσους των κατ' επάγγελμα συνδικαλιστικών στελεχών.
Δώσαμε αυτόν τον αγώνα με μόνο εφόδιο επιχειρήματα, προτάσεις και θέσεις, χωρίς να καταφύγουμε σε “περίεργες” μεθοδεύσεις και πρακτικές που θυμίζουν μελανές εποχές.

Με τη δύναμη που μας δώσατε, όλοι όσοι συμμετέχουμε και συναποφασίζουμε στην ΑΡΣΥ, θα δουλέψουμε προκειμένου να αλλάξει ριζικά ο τρόπος λειτουργίας του Συλλόγου, και να καθιερωθεί ένα νέο μοντέλο συνδικαλιστικής εκπροσώπησης στο Υπουργείο, που θα βασίζεται στην ενεργό συμμετοχή, την πραγματική δημοκρατία, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία, μακριά τόσο από λογικές πελατειακών σχέσεων, διαχωρισμών και κομματικών εξαρτήσεων..
Δεσμευόμαστε:
α) Να προωθήσουμε το σύνολο της πρότασής μας για το Υπουργείο μας, τον Σύλλογο και την ΟΣΥΠΕ με συγκεκριμένες δράσεις και χρονοδιάγραμματα.
β) Να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματα του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος.
γ) Να ενισχύσουμε περαιτέρω τη συνεργασία και την επικοινωνία ανάμεσα στους συναδέλφους και να καταστήσουμε πράξη την ουσιαστική συμμετοχή όσο το δυνατό περισσοτέρων συναδέλφων στις συλλογικές μας διαδικασίες.
Προτεραιότητες για εμάς αποτελούν:
  • Η αλλαγή του καταστατικού του Συλλόγου μας.
  • Η λήψη πρωτοβουλιών για μια ενιαία Ομοσπονδία στο Υπουργείο μας.
  • Η ενίσχυση και ανάδειξη του αναπτυξιακού ρόλου του Υπουργείου μας
  • Η ενδυνάμωση του κοινωνικού ρόλου του ΣΕΠΕ, η ουσιαστική νομική κάλυψη άσκησης του ελεγκτικού του έργου, και η άμεση ενίσχυσή του με στοχευμένες προσλήψεις – μετατάξεις.
  • Η πλήρης και ουσιαστική ενσωμάτωση της ΓΓ Πρόνοιας στο Υπουργείο Εργασίας
  • Η διαμόρφωση τεκμηριωμένης πρότασης για αλλαγές στην Οργανωτική δομή του Υπουργείου μέσω τροποποίησης του ΠΔ 113/2014. Η ορθολογική κατανομή προσωπικού και στελέχωση Τμημάτων. Η κατάργηση ανάθεσης με “παράλληλα καθήκοντα” υπολόγων
  • Η υιοθέτηση και άμεση εφαρμογή ενός συστήματος κρίσεων προϊσταμένων χωρίς μεταβατικές διατάξεις και “παραθυράκια.”
  • Η υιοθέτηση πολιτικής εκπαίδευσης όλων των υπαλλήλων του Υπουργείου
  • Η χωροταξική ενοποίηση των Κεντρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου (ΚΥ Υπουργείου – Πρόνοια – ΚΥ ΣΕΠΕ)
  • Η δημιουργία Ταμείου Αλληλοβοηθείας και δομών δικτύων αλληλεγγύης, που θα καλύπτει και τις ανάγκες απεργιακού Ταμείου.
Θα δουλέψουμε ομαδικά, μεθοδικά, οργανωμένα και αποφασιστικά.
Μαζί αλλάζουμε το Σύλλογο!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αύξηση των ποσοστών σε σχέση με τι; Μην συγκρίνετε ανόμοια πράγματα

Ανώνυμος είπε...

Εκ παραδρομής, αρχικά στην Ανακοίνωση μας αναφερόταν ότι η ΑΡΣΥ αύξησε το ποσοστό της σε σχέση με το 2012 κατά 7% περίπου. Η ΑΡΣΥ δεν συμμετείχε στις εκλογές του 2012, αν και πολλά μέλη της συμμετείχαν και συνέβαλαν στην εκλογική επιτυχία του Ενωτικού Ψηφοδελτίου Ανοικτής Συνέλευσης Υπαλλήλων-Αυτόνομης Πρωτοβουλίας. Ζητάμε συγγνώμη για το λάθος από τους συναδέλφους που συμμετείχαν σε εκείνο το Ψηφοδέλτιο και δεν συμμετέχουν στην ΑΡΣΥ. Όπως συνεχίσουμε να λέμε "στα σημαντικά και κρίσιμα θα συναντηθούμε ξανά". Και η σύγκριση εκλογικών ποσοστών σίγουρα δεν είναι και το πλέον σημαντικό...

Αυτόνομη Ριζοσπαστική Συνεργασία Υπαλλήλων