14 Ιουν 2015

Κοινοτική ενίσχυση 500 εκ. € για την αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού


«Στρατηγική, όχι ενόχους, όχι αρνήσεις», είναι το τρίπτυχο που ανέπτυξε χτες στον Ευρωπαίο επίτροπο για τη μετανάστευση και το άσυλο, Δ. Αβραμόπουλο, ο Κ. Αγοραστός, πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας, διαχωρίζοντας τη θέση του από πιο ακραίες φωνές συναδέλφων του, που θεωρούν την αύξηση της προσφυγικής ροής «κίνδυνο».

Ισως τα 500 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Διαρθρωτικό και Επενδυτικό Ταμείο, που έχει υποσχεθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε περιφέρειες, δήμους και την κεντρική κυβέρνηση για τη λειτουργία ανοιχτών κέντρων φιλοξενίας και άλλων μέτρων να βοήθησαν κάπως...
«Η μόνη ελπίδα είναι να κάνουμε σχέδιο μεταναστευτικής πολιτικής που δεν υπήρχε και δεν υπάρχει. Χρειάζεται σχέδιο, άμεσο χρονοδιάγραμμα και χρήματα. Δεν θέλουμε τη χώρα μας αποθήκη εξαθλιωμένων ανθρώπινων ψυχών. Το ζήτημα είναι διεθνές, οι ανθρώπινες κοινότητες δεν θα σταματήσουν να μετακινούνται, οι εντάσεις δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν. Ζητούμε από την κυβέρνηση να μας καλέσει να διαμορφώσουμε σχέδιο στρατηγικής, γιατί εμείς θα είμαστε οι φορείς που θα κληθούμε για πέντε χρόνια να διαχειριστούμε το πρόβλημα», είπε ο κ. Αγοραστός, που είχε την πρωτοβουλία της συνάντησης στα γραφεία της Κομισιον.
«Είναι σαφές ότι χωρίς την κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών πόρων η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και να παρέχει στους μετανάστες στέγαση και περίθαλψη», είπε ο κ. Αβραμόπουλος. Σημείωσε πως βρισκόμαστε στην τελευταία φάση πριν από την υποβολή προτάσεων και διευκρίνισε ότι η χρηματοδοτική βοήθεια θα κατευθυνθεί στους τομείς της διαχείρισης των συνόρων, του ασύλου και της επιστροφής των παράτυπων μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: