14 Ιουν 2015

Συνεδρίαση ΔΣ του Συλλόγου με θέματα που αφορούσαν κυρίως την εκλογική διαδικασία



Την  Πέμπτη, 11-6-2015 και ώρα 10:30 είχαμε συνεδρίαση ΔΣ του Συλλόγου με θέματα που αφορούσαν κυρίως την εκλογική διαδικασία.


Ως εκπρόσωπος της ΑΠ εγώ (Γιώργος Εμμανουηλίδης) κατέθεσα αίτηση-υπεύθυνη δήλωση της Ιωάννας της Τάγαρη, για λογαριασμό της, με την οποία δήλωνε την παραίτησή της (λόγω απόσπασής της στο «Ποτάμι»). Ως νέο μέλος από πλευράς ΑΠ παρέστη ο Μάνθος ο Ασλανίδης από το Τμήμα Κεντρικού Τομέα Πειραιά.

Αρχικά, εγκρίθηκαν δύο αιτήσεις για εγγραφή νέων μελών (συνάδελφοι από Δ/νση Αθηνών και Τμήμα Σύρου).

Κατόπιν για τις δύο ημέρες των εκλογών, 26-27 Ιουνίου συμφωνήθηκε:

1.    Στις 26 Ιουνίου όλες οι Υπηρεσίες παραμένουν κλειστές προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των συναδέλφων στην Γενική Συνέλευση και στην μετέπειτα εκλογική διαδικασία.

2.    Το χρονοδιάγραμμα έχει ως εξής:
i) Παρασκευή 26 Ιουνίου -> Έναρξη διαδικασίας συνέλευσης (λέμε τώρα…) στις 10:00, ολοκλήρωση της διαδικασίας γύρω στις 14:30 και έναρξη της ψηφοφορίας γύρω στις 15:00.
ii) Σάββατο 27 Ιουνίου -> Έναρξη ψηφοφορίας 8:00 λήξη 19:00.

3.    Έξοδα μετακίνησης μελών επαρχίας:
    Αεροπλάνο – Καράβι αποζημιώνεται το ποσό των εισιτηρίων με πλαφόν τα 140 €
    ΚΤΕΛ – ΟΣΕ πλήρης αποζημίωση εισιτηρίων (έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος και έχει διαπιστωθεί ότι δεν ξεπερνούν το ποσό των 140 €)
    Όσοι χρησιμοποιήσουν αυτοκίνητο θα λάβουν το ποσό που αντιστοιχεί στο αντίτιμο των εισιτηρίων του ΚΤΕΛ για την συγκεκριμένη διαδρομή, μετ’ επιστροφής. Στην περίπτωση αυτή οι συνάδελφοι θα πρέπει να κρατήσουν και να προσκομίσουν απαραίτητα τις αποδείξεις διοδίων και να δηλώσουν τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τους.

4.    Από την Λίζα Σιδέρη και από μας της ΑΡΣΥ τέθηκαν τα ζητήματα για τις 2 κάλπες και για την οριστικοποίηση των εκλογικών καταλόγων. Ο πρόεδρος  διαφώνησε  επί της διαδικασίας και επί πρακτικών, οικονομικών και λοιπών ζητημάτων (επικαλέστηκε διπλά έξοδα για εφορευτική επιτροπή, διπλές εκτυπώσεις ψηφοδελτίων, απροθυμία λόγω κούρασης των συναδέλφων να ψηφίσουν και για Σύλλογο και για ΟΣΥΠΕ, καθυστέρηση της διαδικασίας και αποχώρηση συναδέλφων από επαρχία, λιγότεροι ψηφίσαντες σε μια από τις δύο κάλπες σε σχέση με τον αριθμό των καταγεγραμμένων ως παρόντων με αποτέλεσμα να δημιουργείται θέμα ενστάσεων και ακυρότητας της διαδικασίας, επίκληση τυπολατρικής διάθεσης από πλευράς παράταξης.)
 Εμείς επιμείναμε  στη θέση που διαμορφώσαμε όλη στην  ΑΡΣΥ, δηλώσαμε ότι είναι θέμα αρχών και ότι το ίδιο θέμα είχαμε θέσει ως ΑΠ στις εκλογές του 2006, του 2009 και του 2012 άποψη που είχε καταψηφιστεί από τις τότε πλειοψηφίες χωρίς να φτάσουμε στο σημείο για το λόγο αυτό να προχωρήσουμε σε ένσταση. Προτείναμε ότι το σωστό είναι να παραβρίσκονται όλες οι παρατάξεις που θα λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία προκειμένου να τοποθετηθούν επί των ζητημάτων. Έτσι αποφασίστηκε:

5.    Την ερχόμενη Τρίτη στις 10:00 συνάντηση των εκπροσώπων των παρατάξεων για συζήτηση επί του συνόλου των θεμάτων που αφορούν τις εκλογές και λήψη αποφάσεων και την Τετάρτη 10:00 νέο ΔΣ του Συλλόγου.

Για όλα τα παραπάνω υπάρχει ανακοίνωση του Συλλόγου.

Αυτά τα λίγα, συνοπτικά. Καλό απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: