14 Νοε 2014

Ενημέρωση σχετικά με την σύσκεψη των Ομοσπονδιών 13-11-14

Στην συνάντηση εκπροσώπων των Ομοσπονδιών που οργάνωσε η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 13.11.2014 παρευρέθηκαν από την ΟΣΥΠΕ τα μέλη Σταυρούλα Παπαδημητρίου και Νίκος Μποσινάκος. Στην συνάντηση έγινε ενημέρωση για τις επικείμενες κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, όπως έχουν αποφασιστεί κατά το πρόσφατο 17.10.2014 Γενικό Συμβούλιο και εξειδικευτηκαν στην Εκτελεστική Επιτροπή (27/10).  

Κεντρικό σημείο των κινητοποιήσεων είναι η Γενική Απεργία της 27ης Νοέμβρη, στην οποία θα συμμετέχουν εκτός της ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ αλλά και άλλοι κοινωνικοί φορείς (ΔΣΑ, ΕΣΕΕ κ.α). Τονίστηκε η σημασία της επιτυχίας της απεργίας ώστε να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα σε νυν αλλά και μελοντικές κυβερνήσεις ότι το συνδικαλιστικό κίνημα είναι εδώ, μάχεται, διεκδικεί και θα συμβάλλει με όλες του τις δυναμείς στην επιθυμητή για τον λαό ανατροπή των εφαρμοζόμενων πολιτικών.

Μέχρι την απεργία της 27ης Νοέμβρη, σημαντικά ορόσημα είναι:
  • Το συλλαλητήριο αδιόριστων εκπαιδευτικών και ΟΛΜΕ-ΔΟΕ σήμερα Παρασκευή 14.11 στα Προπύλαιά
  • Η πορεία για το Πολυτεχνείο (17/11, 4μμ). Θα υπάρξει κατάθεση στεφάνων από ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες την Κυριακή 10.30πμ.
Για την επιτυχία της απεργίας είναι κρίσιμη η προετοιμασία της. Με αυτό το σκεπτικό, το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ έχει εξουσιοδοτήσει την  Ε.Ε. άμεσα σε συντονισμό με τις Ομοσπονδίες και τα Νομαρχιακά Τμήματα να υλοποιήσει πρόγραμμα Γενικών Συνελεύσεων, συγκεντρώσεων, συνεντεύξεων, δημοσίων παρεμβάσεων στους εργασιακούς χώρους, τις τοπικές κοινωνίες, σε όλη τη χώρα. 

Προτάσεις ΑΣΥ-ΑΠ για την προετοιμασία της απεργίας:

Σε ότι αφορά τον εργασιακό μας χώρο, προτείνουμε τα εξής: 

Την εβδομάδα 17-21/11:
  • Κοινή σύσκεψη των ΔΣ της Ομοσπονδίας και των Συλλόγων εντός της επόμενης εβδομάδας με θέμα την προετοιμασία της απεργία
Από 24-26/11:
  • Πραγματοποίηση Γενικών (ή έστω ενημερωτικών) Συνελεύσεων, με συμμετοχή και εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ, ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος σχετικά με τις επικείμενες εξελίξεις (νέο μισθολόγιο, πάγια "αξιολόγηση", ασφαλιστικό κ.α) και να επιδιωχθεί η απαιτούμενη αγωνιστική συσπείρωση. Θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί Κοινή Συνέλευση όλων των Συλλόγων (Κ.Υ και ΣΕΠΕ, ΓΓΚΑ, ΜΤΠΥ). Τα προβλήματα είναι κοινά!
  • Ανακοίνωση ΟΣΥΠΕ ή/και Συλλόγων για την απεργία
  • Πραγματοποίηση περιοδειών με μικτά (από όλα τα ΔΣ) κλιμάκια συνδικαλιστών γραφείο-γραφείο για διανομή υλικού, ενημέρωση και κινητοποίηση των συναδέλφων
Στις 27/11:
Κοινή συγκέντρωση όλων των υπαλλήλων μπροστά στο Υπουργείο από νωρίς το πρωί, διανομή υλικού σε συναδέλφους αλλά και σε πολίτες,  και στη συνέχεια πορεία με τα μπλοκ του Υπουργείου Εργασίας (Ασφαλιστικά Ταμεία, ΟΑΕΔ, ΙΚΑ κτλ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: