5 Νοε 2014

Καθορίστηκαν οι αρμοδιότητες στο υπουργείο Εργασίας



Μπορεί να έχουν περάσει πέντε μήνες από τον ανασχηματισμό του Ιουνίου, αλλά οι αρμοδιότητες καθορίστηκαν στην απόφαση που εκδόθηκε στις 3 Νοεμβρίου.

Σε αυτήν τονίζεται ότι, ο κ. Μπέζας αναλαμβάνει τη Γενική Διεύθυνση Κοινωνικής Ασφάλισης της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Επίσης, αναλαμβάνει την εποπτεία είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών, από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, μόνο όμως εκείνους που καταλήγουν στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό σενάριο ήθελε ο κ. Μπέζας να αναλαμβάνει χρέη υφυπουργού με αποκλειστικές αρμοδιότητες τον έλεγχο της πορείας των ασφαλιστικών ταμείων, γενικότερα, κάτι που τελικά δεν συνέβη. 
Ο κ. Πλακιωτάκης από την άλλη πλευρά αναλαμβάνει τη διαχείριση της Γενικής Γραμματείας Κοινοτικών και Άλλων Πόρων. 
Στον υφυπουργό Βασίλη Κεγκέρογλου, παραμένουν οι διευθύνσεις όρων εργασίας, αμοιβής εργασίας, ασφάλειας και υγείας στην εργασία, η διεύθυνση απασχόλησης, πλην του τμήματος πολιτικών απασχόλησης και τη διεύθυνση κοινωνικής προστασίας και κοινωνικής συνοχής. Επίσης, διατηρεί τον έλεγχο της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας και την εποπτεία του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ).
 Στον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, παραμένει η αρμοδιότητα να προσδιορίζει την πολιτική του υπουργείου, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου και των λοιπών συλλογικών κυβερνητικών οργάνων, να συντονίζει την εφαρμογή της πολιτικής αυτής και να εποπτεύει την εφαρμογή της από τις υπηρεσίες του Υπουργείου. Επίσης, διατηρεί τη νομοθετική πρωτοβουλία, τις απαντήσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, την εκπροσώπηση του υπουργείου στους Διεθνείς Οργανισμούς και την εν γένη προβολή, επικοινωνία και προώθηση του έργου του Υπουργείου σε όλους τους τομείς. Ακόμα ο κ. Βρούτσης διατηρεί το δικαίωμα στον διορισμό, τη σύνθεση, τη συγκρότηση και την ανασύνθεση των Διοικήσεων, των Διοικητικών Συμβουλίων, των Νομικών Προσώπων, των Οργανισμών, των Ιδρυμάτων που εποπτεύονται από το υπουργείο Εργασίας, καθώς και τη συγκρότηση όλων των Συμβουλίων, Ομάδων Εργασίας, υπηρεσιακών συμβουλίων και πάσης φύσεως Επιτροπών και λοιπών συλλογικών οργάνων.
πηγή : www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: