28 Νοε 2014

Διευθυντές εκπαίδευσης απευθύνονται σε βουλευτή για να σβηστούν τα παράλογα πρόστιμα του ΙΚΑ.

Αν δεν ήταν τραγικό θα ήταν αστείο .......... θα ήταν αστείο που μιλά και δεν ξέρει τι λέει  μέσα στη βουλή  ο υπουργός παιδίας σήμερα (και εργασίας πριν από λίγα χρόνια)  . Δεν φτανει που έχει μπερδέψει και δυο και τρεις  και  βαλε διαδιακασίες   και λέει και ποσά στον αέρα προσπαθεί να ρίξει σταχτη στα μάτια ..... γιατί δεν πληρώνει καμια υπερωρία και καμιά κυριακή στα δημόσια σχολεία ....

Τεσπα αντιγράφω και καλή διασκέδαση
Στην συζήτηση που έγινε στην βουλή κατά την ψηφιση του νομοσχεδίου "Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία και άλλες διατάξεις" και της τροπολογίας του υπ. Εργασίας  σχετικά με την 
καταχώρηση στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» συμπληρωματικών πινάκων, σε περίπτωση μεταβολής στοιχείων του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας του προσωπικού, εντός της ίδιας ημέρας της μεταβολής και σε κάθε περίπτωση πριν την ανάληψη υπηρεσίας από τους εργαζομένους, Ο Κος Λοβέρδος ανέφερε σχετικά :


ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): 

....
Θέλω να κάνω δύο παρεμβάσεις σχετικές με την αγόρευση της συναδέλφου  και θέλω, κύριε Πρόεδρε, να δώσω πληροφόρηση.
Δεν σπάμε το πενθήμερο, όπως ίσως μία λέξη του σχεδίου νόμου που απαλείφθηκε βοηθούσε κάποιον να σκεφτεί, όταν λέμε ότι για πολιτισμικά θέματα και για αθλητικές διοργανώσεις μπορεί ένας εκπαιδευτικός να πάει το σαββατοκύριακο στο σχολείο του. Παίρνουμε την εμπειρία και τη ρυθμίζουμε. Δεν δημιουργούμε όρους και προϋποθέσεις δημιουργίας εμπειρίας.
Σε όλα τα σχολεία, κυρίως στα ιδιωτικά, αλλά πολλές φορές και στα δημόσια, αθλητικές διοργανώσεις –το λέω, γιατί το ξέρω και ασχολούμαι- γίνονται τα σαββατοκύριακα.

Επίσης, γίνονται και άλλου χαρακτήρα εκδηλώσεις, όπως τα μπαζάρ που κάνουνε ή ορισμένες εκδηλώσεις με μουσική ή με θέατρο. Εάν περάσει η Επιθεώρηση Εργασίας από ένα τέτοιο σχολείο που έχει αυτήν τη δραστηριότητα, για κάθε έναν εκπαιδευτικό που είναι εκεί επιβάλλει κυρώσεις και πρόστιμα 5.000 ευρώ το άτομο. Μα, συμβαίνει αυτό; Βεβαίως, συμβαίνει.

Πρέπει να ξέρετε –παράδειγμα δίνω τώρα- ότι συμβαίνει και στην περίπτωση όπου τοποθετούνται αναπληρωτές καθηγητές και δάσκαλοι και δεν προλαβαίνει ο διευθυντής εκπαίδευσης να ενημερώσει το ΕΡΓΑΝΗ, διότι το ΕΡΓΑΝΗ την ώρα εκείνη που θέλει αυτός να μπει είναι απρόσιτο.
Δεν μπορεί, λοιπόν, να μπει, καθυστερεί και την επόμενη το πρωί, εάν περάσει το ΙΚΑ, είναι 5.000 ευρώ και εδώ.
Έχω δύο διευθυντές που μου έχουν ζητήσει να παρέμβω στο ΙΚΑ, για να τους αρθούν αυτά τα πρόστιμα. Σκεφθείτε έναν εκπαιδευτικό με 1.100 ευρώ το μήνα ή αν είναι στέλεχος, με 1.000 ευρώ και κάτι, να παίρνει πρόστιμο για τη μη δήλωση αναπληρωτή καθηγητή ή δασκάλου ως εργαζομένου, διότι αυτοί εργάζονται με βάση τους κανόνες του ιδιωτικού δικαίου.

Άρα, λέμε ότι μόνο γι’ αυτές τις δραστηριότητες ένας γυμναστής, που είναι σ’ έναν αγώνα μπάσκετ σχολικού αθλητισμού, μπορεί να πάει και το Σάββατο. Δεν μπορείς να του επιβάλεις πρόστιμο. Δεν μπορείς να επιβάλεις πρόστιμο στον ιδιοκτήτη ενός ιδιωτικού σχολείου, γιατί ένας δικός του εργαζόμενος είναι για ένα μπαζάρ εκεί την Κυριακή.

Είχε στην αρχή η διατύπωση και τη φράση, κύριε Πρόεδρε, «μορφωτικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες». Αυτό, βεβαίως, οδηγούσε σε συμπεράσματα ότι εδώ θέλεις να σπάσεις το πενθήμερο και να κάνεις περισσότερες τις ημέρες εργασίας, πράγμα που ο νόμος απαγορεύει ρητά και καλά κάνει και το απαγορεύει.
......
πηγή: http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/21447http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/21447

Δεν υπάρχουν σχόλια: