30 Νοε 2014

Δώσε θάρος στο χωριάτη

Αντε και μια αστεία ιστορία με νόημα ...  

Στην Πάτρα έλαχε κομμουνιστής Δήμαρχος… και τί πήγε ο αθεόφοβος να κάνει; Θέλησε να αξιοποιήσει-καταγράψει τις ελιές που περιέρχονται στα περιουσιακά στοιχεία τού δήμου… πού
βρίσκονται εντός σχεδίου πόλεως στα απαλλοτριωμένα αγροκτήματα. Θέλησε να παραχωρήσει το δικαίωμα συλλογής και εκμετάλλευσης των ελαιόδεντρων σε άπορες οικογένειες, άνεργους, πολύτεκνους κτλ. Αφού τελείωσε η καταγραφή έδωσε τις σχετικές άδειες στους δικαιούχους κι εκείνοι με την σειρά τους βγήκαν για την συγκομιδή. Και κάπου εδώ αρχίζει η κωμικοτραγική νεοελληνική ιστορία…
Πρώτος σταθμός ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!!! Συλλαμβάνονται οι όσοι βγήκαν για την συγκομιδή παρά το γεγονός ότι στα όργανα της τάξης επέδειξαν την άδεια του δήμου!!! Προσήχθησαν για εξακρίβωση στοιχείων!!! Ενημερώνεται η αρμόδια υπηρεσία του δήμου, σπεύδει στο αστυνομικό τμήμα και ερωτά τους αστυνομικούς «γιατί προχωρήσατε σε συλλήψεις, αφού σας επέδειξαν την άδεια με την υπογραφή τού δημάρχου;» ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Κυρία μου, τόσα χρόνια αυτές τις ελιές τις μαζεύουμε εμείς οι αστυνομικοί για να βγάζουμε το λάδι μας»! (Οι αστυνομικοί τού τοπικού τμήματος δεν πήγαιναν οι ίδιοι να μαζέψουν ελιές. Γι” αυτή την δουλειά υπήρχαν συνεργεία με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Οι αστυνομικοί έκαναν, απλώς, τα στραβά μάτια ενώ, παράλληλα, φρόντιζαν να απομακρύνουν τους περίεργους. Καταλάβατε;) Τελικά, αφέθηκαν ελεύθεροι!!!
Δεύτερος σταθμός δυο υπάλληλοι του Δήμου!!! «Αυτές τις ελιές τις μαζεύουμε εμείς με τους αστυνομικούς και μοιραζόμαστε το λάδι χρόνια τώρα»! Ξανά μανά ενημέρωση στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου η οποία και προειδοποίησε τους δημοτικούς υπάλληλους πως αν δεν αποχωρούσαν άμεσα θα είχαν τις ανάλογες συνέπειες. Αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν αγανακτισμένοι λέγοντας: «τέτοιες μαλακίες κάνει ο Πελετίδης και δεν πρόκειται να ξαναβγεί».
Τρίτος σταθμός ιερείς παρακείμενης εκκλησίας!!! Τέσσερις ιερείς προσεγγίζουν μια οικογένεια που μάζευε τον ελαιόκαρπο απαιτώντας να σταματήσει αμέσως η διαδικασία συλλογής του, διότι «αυτές τις ελιές τις μαζεύουμε εμείς χρόνια τώρα, για να βγάζουμε το λάδι για τα καντήλια της εκκλησίας»!!! Ξανά μανά ενημερώθηκε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου!!! Οι εν λόγω ιερείς όμως δεν αποχωρούσαν οπότε χρειάστηκε η προσωπική παρέμβαση του αθεόφοβου Δημάρχου για να πειστούν να αποχωρήσουν και να αφήσουν τους ανθρώπους στην ησυχία τους.
είπατε κάτι;
Πηγή: http://teddygr.blogspot.gr/2014/11/blog-post_26.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: