18 Νοε 2014

Μισθολόγιο και αξιολόγηση" τα θέματα με την τρόικα



Αμ πως  ………..Παρόλο που ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων συνεχίζει να είναι μειούμενος, καθώς, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του σχετικού Μητρώου των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, οι δημόσιοι υπάλληλοι ανέρχονται στους 579.164.Δηλαδή είναι κατά 1.505  λιγότεροι συγκριτικά με τον μήνα Οκτώβριο, οπότε ανέρχονταν στους 580.669 υπαλλήλους.
Χωρίς  αιδώ δηλώνει ότι :«Η συζήτηση με την τρόικα θα επικεντρωθεί στα θέματα του μισθολογίου και του νέου πάγιου συστήματος αξιολόγησης»,  η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη
Χριστοφιλοπούλου, η οποία τόνισε, πως «εκτιμούμε, ότι μετά τη συμφωνία των κομμάτων της συγκυβέρνησης γύρω από τη μεταρρύθμιση του μισθολογίου, το οποίο θα τύχει μεγάλης επεξεργασίας  (θα τους κουράσει η επεξεργασία) και θα εφαρμοστεί από 1/1/2016, δεν υπάρχουν άλλα ανοιχτά μέτωπα».


Η κ. Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, επισήμανε σχετικά με τις απολύσεις, ότι «βρισκόμαστε στο τέλος μίας μεγάλης πορείας. Συνεχίζονται οι έξοδοι λόγω πλαστών και πειθαρχικών παραπτωμάτων. Ωστόσο, οι απολύσεις δεν είναι το θέμα, γιατί δεν υπάρχει νέος αριθμητικός στόχος για το 2015».

Επίσης, αναφέρθηκε στη δοκιμαστική περίοδο των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία όπως είπε «θέλουμε η διετία της δοκιμαστικής περιόδου να είναι ουσιαστική, έτσι ώστε οι υπάλληλοι να αναπτύξουν την αίσθηση της αποστολής που πρέπει να έχουν απέναντι στον πολίτη και στο δημόσιο συμφέρον».

Πηγή Νοοζ

Δεν υπάρχουν σχόλια: