7 Οκτ 2021

΄Αλλη μια επιτυχία του επιτελικού κράτους για 4 μέρες επεσε το σύστημα του ΣΕΠΕ

Εδώ και 4 μέρες έχει πέσει το σύστημα διαχείρισης υποθέσεων του ΣΕΠΕ γιατί δεν πληρώθηκε έγκαιρα μια άδεια πιστοποίησης  του σερβερ. 

 Εδώ και 4 μέρες επιθεωρητές αλλά και ηλεκτρονικά συναλλασσόμενοι επαγγελματίες και πολίτες  δεν έχουν πρόσβαση για να κάνουν την δουλειά τους που έτσι μένει πίσω. ¨Όλα αυτά για μια άδεια που κοστίζει γύρω στα 1000 + ευρώ  λήγει κάθε 2 χρόνια δηλαδή για μια πάγια και επαναλαμβανόμενη ανάγκη. 

Αναρωτιέμαι δηλαδή το τι θα γίνει αν,  ο μη γένοιτο, προκύψει και κάτι έκτακτο  θα μας πάρει εξάμηνο να το λύσουμε το θέμα ;

Αν και οι συνάδελφοι που ασχολούνται με το θέμα υπενθύμισαν εγκαίρως για την υποχρέωση και τρέχουν για την επίλυση εμείς δεν βλέπουμε αποτέλεσμα γιατί το πρόβλημα προκύπτει από την δομή τους θεσμούς και της διαδικασίες που έχουν  δομηθεί στο υπουργείο. Δομές και διαδικασίες που και επιβαρύνουν τους συναδέλφους με πολύ δουλειά αλλά δεν είναι και αποτελεσματικές στην τελική.

Η τεχνολογία είναι καλή όμως η  ανθρώπινη παρέμβαση παραμένει κρίσιμη έτσι  χωρίς τις κατάλληλες υποδομές και μέριμνα  δεν μπορεί να λειτουργήσει ..... ούτε το πληροφοριακό σύστημα ... 


Δεν υπάρχουν σχόλια: