10 Οκτ 2021

Άστραψε και βρόντηξε από «ιερή» αγανάκτηση ο «μηδέν ένσημα» Υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης

 ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 4 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟΝ e- ΕΦΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Άστραψε και βρόντηξε από «ιερή» αγανάκτηση ο «μηδέν ένσημα» Υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης. Ψηφίσαμε, είπε, έναν νόμο πριν από ένα …«ολόκληρο» μήνα … αλλά οι «αδιάφοροι» και «δεσποτικοί» γραφειοκράτες του e- ΕΦΚΑ δεν τον έχουν ακόμη εφαρμόσει.

Μα αν νιώθει αυτός ιερή αγανάκτηση που έναν …«ολόκληρο» … μήνα δεν εφαρμόζεται ο νόμος αυτός (για την εφαρμογή του οποίου δεν φρόντισε να έχουν εκδοθεί και οι σχετικές εγκύκλιοι), τι πρέπει να νιώθουν γι αυτόν και την κυβέρνησή του οι συνταξιούχοι, διαπιστώνοντας ότι δυο ολόκληρα χρόνια διακυβέρνησης δεν είχε γίνει απολύτως τίποτε για να λυθεί το πρόβλημά τους;

Που τους είχαν τάξει προεκλογικά λαγούς με πετραχήλια, αλλά δυο χρόνια τώρα τα λόγια και οι υποσχέσεις τους, αποδείχτηκαν ατμός κι αέρας; Αλλά τόσο οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι όσο και οι εργαζόμενοι δεν έχουμε πια κανένα δικαίωμα να διαθέτουμε αυταπάτες για τους πραγματικούς στόχους της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Χατζηδάκη για την κοινωνική ασφάλιση.

Η από καιρό τώρα ολομέτωπη επίθεση του «μηδέν ένσημα» Υπουργού στον e- ΕΦΚΑ, «στον πιο προβληματικό οργανισμό της Ελλάδας» όπως με πλήρη απαξία και περιφρόνηση τον αποκαλεί και στους εργαζόμενους σε αυτόν, δεν προκύπτει από κάποια δήθεν ιερή αγανάκτηση που τον έχει καταλάβει. Η πλήρη απαξίωση του e- ΕΦΚΑ και των υπηρεσιών του αποτελεί κύρια και βασική στρατηγική της κυβέρνησης ΝΔ Μητσοτάκη –Χατζηδάκη, που έχει σαν στόχο όλες οι κομβικές λειτουργίες της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης (συντάξεις, έλεγχοι, μητρώα, περιουσία) να εκχωρηθούν στους ιδιώτες.

Είναι η ίδια στρατηγική απαξίωσης του οργανισμού και των εργαζομένων που εφαρμόστηκε επί ημερών κυβέρνησης ΝΔ στον ΟΤΕ και την ΔΕΗ – με τα καταστροφικά αποτελέσματα που βλέπουμε όλοι μας σήμερα στους λογαριασμούς ρεύματος. Και η στρατηγική αυτή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη Με την δημόσια κοινωνική ασφάλιση να έχει να δει νέα πρόσληψη πάνω από 11 ολόκληρα χρόνια και με εκατοντάδες συνταξιοδοτήσεις έμπειρων στελεχών μόνο κατά την τρέχουσα χρονιά.

Και αυτή η στρατηγική διάλυσης και ξεπουλήματος δεν θα σταματήσει αν δεν την σταματήσουμε από κοινού εργαζόμενοι, ασφαλισμένοι και οι ενεργές δυνάμεις της κοινωνίας. Αλλά ας μην έχει αυταπάτες ο κατ΄ επάγγελμα μεσίτης της δημόσιας περιουσίας, ότι έχει πλέον την πολυτέλεια να απειλεί τους εργαζόμενους στον e- ΕΦΚΑ. Ο ίδιος, με τα λόγια και τις πράξεις του, φροντίζει καθημερινά να βρίσκεται απέναντι στο σύνολο της κοινωνίας που πλήττεται όλο και περισσότερο από τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησής που συμμετέχει.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ e- ΕΦΚΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ.

ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ-ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (Σ.Ε.Κ.) ΠΟΣΕ – ΙΚΑ -ΕΑΣΠ ΠΟΣΕ- ΙΚΑ-ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΣΕ – ΙΚΑ-ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΟΠΟΚΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: