16 Δεκ 2014

Συμμετοχή στην Παναττική Στάση της ΑΔΕΔΥ στις 17 Δεκεμβρίου 2014



Όλοι στη συγκέντρωση που οργανώνεται από την ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου στη 1 μ.μ. στην Πλατ. Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή και το Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης.
  • Όχι στις διαθεσιμότητες – απολύσεις
  • Να καταργηθεί ο ν. 4172/13
  • Καμία απόλυση
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤ.ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ -ΑΣΥ:μια γκρουποπαρέα ωφελιμιστών και όψιμων αριστερών, που είναι αποσπασμένοι και βολεμένοι σε κομματικά γραφεία και θέσεις εξουσίας, που λαμβάνουν εύφημο μνεία και μάλιστα από Υπουργό της Ν.Δ., που έχουν υπηρετήσει σε κομματικό γραφείο στελέχους πρώτης γραμμής της Νέας Δημοκρατίας, που αντιδρούν στο να αλλάξουν ακόμη και όροφο στο Υπουργείο μας, που ήταν και είναι απόντες σε οποιαδήποτε κατάκτηση

Ανώνυμος είπε...

Μεγαλειότατε, οι όψιμοι αυλικοί σου είναι αξιοθρήνητοι!

Ανώνυμος είπε...

Εδώ και χρόνια μια κλειστή παρέα ανθρώπων, με αρχηγό τον ...Πρόεδρο-Πρόεδρο, κάνει κουμάντο (με την συναίνεση ή την ανοχή της πλειοψηφίας των συναδέλφων, ωστόσο) σε ότι αφορά την συλλογική μας εκπροσώπηση. Και ενώ παρουσιάζει τα αυτονόητα δικαιώματά μας (π.χ χορήγηση εξόδων κίνησης) ως "δώρα" της συνδικαλιστικής τους εγρήγορσης, προσπορίζεται πλείστα όσα παράπλευρα και αθέατα οφέλη. Από ασυλία σε αργομισθίες, ως προνομιακή μεταχείριση των ημετέρων στις τοποθετήσεις προϊσταμένων.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΚΔΑΚΕ: (Μια λέξη για ευνόητους λόγους):Συλλογικότητες με μόνο συνδετικό ιστό το στενό ατομικό συμφέρον και την προστασία του αρχηγού “που μιλάει με τους Υπουργούς” εξευτελίζουν κάθε έννοια δημοκρατίας, διαφάνειας και λογοδοσίας στους ψηφοφόρους. Όταν “μαγειρεύουν” τη σταυροδοσία για να κατανείμουν στο ΔΣ τους εκλεκτούς της “παράταξης”, όταν εκλέγονται ενώ σε ένα χρόνο συνταξιοδοτούνται, όταν παζαρεύουν θέσεις και προνόμια με την δήθεν “αντίπαλη” παράταξη. Και φυσικά, όταν παραιτούνται "οικειοθελώς" για να αφήσουν χώρο στον 4ο επιλαχόντα και νυν Πρόεδρο-Πρόεδρο.

Ανώνυμος είπε...

H καφρίλα σε όλο της το μεγαλείο…ρε γελοίε τύπε των 1;22 αν δεν σου αρέσουν οι τύποι μην τους διαβάσεις. Μην κανεις κλικ
Ρίξε τη λάσπη σου στο δικό σου παρεακι , γιατί θα πρέπει να λερώσεις τα πάντα
Αρκετά ποια δεν σου φτάνουν τα όσα μαγάρισες
Μιλας εσύ για βόλεμα και δεν κοκκινίζεις.
Η αιδώς είναι ανθρώπινη ιδιότητα την έχουν απολέσει τα κτήνη σαν εσένα

Ανώνυμος είπε...

Ο 1:22 μάλλον "ήταν αλλού" εκείνη την ώρα. Βιάστηκε να φύγει από το blog και άφησε μισοτελειωμένη την πρότασή του. Γενικά, δεν πολυκυκλοφορεί τώρα τελευταία στο γραφείο του στη Σταδίου. Είναι και Προϊστάμενος Τμήματος. Αλλά η Διεύθυνση Προσωπικού εξακολουθεί να τον καλύπτει...

Ανώνυμος είπε...

Ο Πρόεδρος-Πρόεδρος και άλλα υπό εξαφάνιση - προστατευόμενα από Δεξιούς - είδη.

Ανώνυμος είπε...

ΓΝΩΣΤΟΙ - ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΤΩΝ 1:22/ ΟΨΙΜΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ (Ο ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΥΧΑΙΟΣ? 'Η ΜΑΛΛΟΝ ΔΙΔΥΜΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΑΛΑΔΟΡΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ)ΤΑ ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΑ ΣΤΟ Σ.ΕΠ.Ε ΚΑΙ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ-ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΤΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ .ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΙΣΤΕ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ ,ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣΑΝΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ,ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΣΟΥΛΑΤΣΑΔΟΡΟΙ ΤΟΥ 4ΟΥ ΟΡ. ΤΗΣ ΑΓΗΣΙΛΑΟΥ .
Υ.Γ Ο ΕΝΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ? ΜΑΛΛΟΝ ΚΡΙΝΕΙ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Προς αποκατάσταση της αλήθειας:
Το σχόλιο 1.22 είναι απόσπασμα ανακοίνωσης της Γραμματείας ΠΑΣΚ Υπαλλήλων Υπ. Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας με ημερομηνία 15-12-2014.'Εχει αναρτηθεί εδώ και μέρες στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας(ΟΣΥΠΕ)και μπορεί να την διαβάσει ολόκληρη όποιος ενδιαφέρεται επιλέγοντας την παράταξη ΠΑΣΚ.Επίσης για λόγους που δεν γνωρίζω στάλθηκε ΜΟΝΟ στα μέηλ συναδέλφων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου και όχι στα μέηλ συναδέλφων του ΣΕΠΕ.
Η ανακοίνωση αποτελεί απάντηση στην ανακοίνωση της ΑΣΥ-ΑΠ για την διπλή προεδρία. Κατά την γνώμη μου τις τελευταίες μέρες έχει δημιουργηθεί ένα νοσηρό κλίμα ενώ εισάγονται δυστυχώς "νέα ήθη" που δεν βοηθούν στην ανταλλαγή συνδικαλιστικών και πολιτικών επιχειρημάτων που είναι το ζητούμενο .
Τέλος οφείλω να επισημάνω ότι αρκετά απο τα σχόλια που προηγήθηκαν είναι του ιδίου κλίματος και όσο και αν κατανοώ την οργή συναδέλφων που θίχθηκαν προσωπικά πραγματικά σοκάρομαι απο την εμπάθεια ορισμένων απέναντι σε συνάδελφους άλλης παράταξης που δεν είχε καμία σχέση.
Προτείνω στην διαχειρίστρια του μπλόγκ να ΑΦΑΙΡΕΙ στο εξής κάθε σχόλιο που θίγει επι προσωπικού συνάδελφο.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία και εύχομαι να ηρεμήσουμε κάπως όλοι ενόψει χριστουγεννιάτικων διακοπών.

Ανώνυμος είπε...

Tο σχόλιο των 1:22μ.μ. αποτελεί copy – paste από την από 15-12-14 ανακοίνωση της ΠΑΣΚ (είναι αναρτημένη στο www.osype.gr, στην ενότητα Ανακοινώσεις Παρατάξεων). Συγκεκριμένα είναι ακριβής αναπαραγωγή της παραγράφου επτά (7). Άρα σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ανώνυμο σχόλιο, αλλά αποτελεί επίσημη θέση παράταξης η οποία αναπαράγεται ανώνυμα στο παρόν blog.

Για την ιστορία, τις προηγούμενες 15 περίπου ημέρες η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ προκάλεσε ανάλογα ανώνυμα σχόλια επί προσωπικού που άφηναν υπονοούμενα και σπίλωναν συναδέλφους κυρίως συνδικαλιστές της ΑΣΥ και της ΑΠ αλλά και συνδικαλιστές από άλλους χώρους.

Τα σχόλια αναζωπυρώθηκαν μετά την Κοινή Ανακοίνωση ΑΠ-ΑΣΥ για τη διπλή Προεδρία σε Σύλλογο και Ομοσπονδία και συνεχίζουν να επιμένουν με αποκορύφωμα την επισημοποίησή τους στην ανακοίνωση της ΠΑΣΚ στις 15-12-14.

Θέλω να επισημάνω ότι τα παραπάνω (η σπίλωση συναδέλφων, η προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις με ελλείπεις ή/και ψεύτικες πληροφορίες, η «λάσπη στον ανεμιστήρα») είναι πολύ ανησυχητικά και επικίνδυνα φαινόμενα για την συνδικαλιστική μας εκπροσώπηση.

Εάν υπάρχουν τόσο σοβαρές καταγγελίες π.χ. για επαίνους που έχουν δοθεί με διαβλητές ή/και κομματικές διαδικασίες, αυτές πρέπει να κατατίθενται επίσημα και όχι απλά να αναφέρονται σε ανακοινώσεις και να διαρρέονται φήμες και υπονοούμενα με αποτέλεσμα να σπιλώνονται συνάδελφοι για την δουλειά τους. Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να κατηγορούνται οι συνάδελφοι που δούλεψαν και δουλεύουν ώστε να λειτουργήσει το ΕΡΓΑΝΗ ένα από τα σημαντικότερα έργα που έχουν γίνει ποτέ στο Υπουργείο μας.

Ακόμα περισσότερο καταγγελίες για κατάληψη θέσεων εξουσίας πρέπει να συνοδεύονται από πραγματικά γεγονότα και αποδείξεις, ειδάλλως είναι απλά και μόνο για λόγους εντυπωσιασμού και ουσιαστικά στρέφονται προσωπικά κατά συναδέλφων.

Όταν αυτές οι πρακτικές προωθούνται με τον πιο επίσημο τρόπο από την Παράταξη της πλειοψηφίας, η οποία έχει και την ευθύνη της Προεδρίας Συλλόγου και Ομοσπονδίας, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και επικίνδυνα. Μπορούν να ηγούνται άνθρωποι που διχάζουν;

Νομίζω ότι όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να καταδικάσουμε και να σταματήσουμε με τη στάση και τις πράξεις μας οτιδήποτε μας κάνει να στρεφόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου. Προσωπικά ως μέλος του Συλλόγου αλλά κυρίως ως άνθρωπος και συνάδελφος θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να μην επικρατήσουν ανάλογες πρακτικές.

Ο διχασμός καλά κρατεί στο Υπουργείο μας και είναι ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων. Βόρειοι - Νότιοι, Κοινωνικοί – Τεχνικοί, Κεντρική Υπηρεσία – Σ.ΕΠ.Ε., Μόνιμοι – ΙΔΑΧ και πολλά άλλα. Σκεφτείτε ποιόν συμφέρουν αυτοί οι διαχωρισμοί. Πάντως σίγουρα όχι τους συναδέλφους. Όχι εμάς.

Τέλος, η ελευθερία της γνώμης είναι δικαίωμα όλων. Ο διάλογος δεν είναι εσωστρέφεια. Και είναι αυτονόητο ότι η απάντηση σε επιχειρήματα πρέπει να είναι με επιχειρήματα και όχι με λασπολογία. Ας στρέψουμε λοιπόν τον διάλογο στα κρίσιμα προβλήματα του χώρου μας για τα οποία είμαστε όλοι χρήσιμοι και δεν περισσεύει κανένας.

Ελπίζω οι εκπρόσωποι μας στα Προεδρεία των συνδικαλιστικών μας οργάνων να διαχωρίσουν δημόσια τη θέση τους από ανάλογες πρακτικές κυρίως να δείξουν με τις πράξεις τους ότι μπορούν να δέχονται κριτική και να λογοδοτούν.

(Γράφω το σχόλιό μου επώνυμα και με απόλυτο σεβασμό σε όλους τους συναδέλφους. Ελπίζω σε γόνιμη κριτική και όχι σε νέο γύρο κακόβουλων σχολίων)

Έλυα Κούρεντα

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι κερδίζουν από τη διχόνοια, από τις έριδες, τις αντιπαλότητες, τις κλίκες και της ομαδούλες. Κάποιοι δεν θέλουν να ενωθούμε με βάση τα κοινά μας συμφέροντα ενάντια στον κοινό μας αντίπαλο, αλλά να χωριζόμαστε με βάση επιμέρους διαφοροποιήσεις και να αποτελούμε εύκολη λεία στους ισχυρούς.
Κάποιοι που περάσαν πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια, στην υγεία των κορόιδων. Η μπογιά τους πέρασε.Η εποχή ζητά άλλα, και το "κενό" τους μοιράια θα καλυφθεί.

Νικος Μποσινάκος είπε...

Συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό με την ψύχραιμη ματιά της Ε.Κούρεντα. Δυστυχώς, δεν γίνεται κατανοητή από τους περισσότερους (με ευθύνη ίσως και όσων από εμάς συνδικαλίζονται), η διαφορά μεταξύ δημόσιας γόνιμης αντιπαράθεσης επιχειρημάτων (που είναι ευλογία για ένα Σύλλογο, ακόμη και αν οδηγεί σε διαπαραταξιακές "κόντρες") και της θλιβερής λασπολογίας που οδηγεί τον διάλογο σε τέλμα. Στην πρώτη περίπτωση, οι συνάδελφοι κρίνουν και αποφασίζουν νηφάλια και με σωστά κριτήρια.Στην δεύτερη περίπτωση επικρατούν οι εντυπώσεις και χάνεται η ουσία. Στην δεύτερη περίπτωση κερδίζουν όσοι αναζητούν απλούς ψηφοφόρους, στην πρώτη όσοι προσπαθούν να "πλάσουν" ενεργούς πολίτες.

Ν.Μποσινάκος