4 Δεκ 2014

ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Αναδημοσιεύουμε την αποκαλυπτική ανακοίνωση των φρουρών της επανάστασης στο Υπουργείο Εργασίας.
Για να μάθουμε επιτέλους όλοι από ποιους πραγματικά κινδυνεύει η εργατική τάξη.


Σχετικά με την «αυτονομία» της παράταξης
«Αυτόνομη Πρωτοβουλία-ΑΣΥ»


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

1) Πριν από μερικές ημέρες είδαμε ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα της, κατά τα άλλα, «ακομμάτιστης» Αυτόνομης Πρωτοβουλίας «κάποιων συναδέλφων» που καλούσαν στη συγκρότηση κομματικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Υπουργείο Εργασίας. Θυμίζουμε ότι σε  ανακοίνωση μας τον Ιούνιο του 2013 γράφαμε:
«Η λύση όμως για τους εργαζόμενους δεν βρίσκεται ούτε στις συνδικαλιστικές εκείνες δυνάμεις που καμώνονται τις «ανεξάρτητες» και «ακομμάτιστες» (ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ-ΑΣΥ). Όσο ωραία και να ακούγεται στ’ αυτιά, η προπαγάνδα αυτή είναι και υποκριτική και επικίνδυνη. Υποκριτική, γιατί πολλοί από τους επικεφαλής των δήθεν ακομμάτιστων σχημάτων έχουν όχι μόνο συγκεκριμένη πολιτική προσέγγιση στα διάφορα ζητήματα, αλλά και συγκεκριμένη κομματική ένταξη (στο ΣΥΡΙΖΑ και τις συνιστώσες του). Με βάση αυτές τις εντάξεις δρουν στο συνδικαλιστικό κίνημα. Ως Επιτροπή του ΠΑΜΕ δεν τους εγκαλούμε γι’ αυτό, αλλά για την προσπάθεια τους να το κρύψουν.
Είναι όμως και μια επικίνδυνη προπαγάνδα, γιατί αποφεύγει να απαντήσει τι κρύβεται πίσω από τη εύηχη λεξούλα "ανεξαρτησία": "ανεξάρτητοι" από τι; Εμείς, ως Επιτροπή του ΠΑΜΕ, λέμε καθαρά: είμαστε ανεξάρτητοι από και σε αντιπαράθεση με τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες και το κράτος που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ΑΛΛΑ είμαστε ΑΠΟΛΥΤΑ εξαρτημένοι από τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Παλεύουμε και ζυγιάζουμε την κάθε μας κίνηση με βάση τα συνολικά συμφέροντα όλων των εργαζομένων, δίχως συντεχνιασμούς και τη λογική ο καθένας να κοιτά το "μαγαζάκι" του (π.χ εξαίρεση ΣΕΠΕ από διαθεσιμότητες ή από αξιολόγηση, όπως προτείνει και η ΑΣΥ-ΑΠ). Βλέπουμε το δάσος και όχι μόνο τα δέντρα».

2) Στην προετοιμασία  για την απεργία της 27 Νοέμβρη, είδαμε τους «ακομμάτιστους» συνδικαλιστές της ΑΠ-ΑΣΥ για μία ακόμα φορά να σπεύδουν να μοιράσουν υλικά της φιλοκυβερνητικής πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ (αρκετοί συνδικαλιστές -πασοκικής κυρίως προέλευσης- της οποίας συνωστίζονται ήδη για να είναι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ).
Επιβεβαιώνει έτσι η ΑΣΥ-ΑΠ τις παλιότερες εκτιμήσεις μας: «Φύλαγε τα ρούχα σου από τους ΔΗΘΕΝ «ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ», «ακομμάτιστους» της ΑΣΥ-ΑΠ…Εκπρόσωποι τους στο Δ.Σ του Συλλόγου συχνά συντάσσονται με ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ σε αποφάσεις συντεχνιακού χαρακτήρα που κρατάνε το συνδικαλιστικό κίνημα σε τέλμα…πρόκειται για μια αναξιόπιστη και απολύτως συστημική συνδικαλιστική δύναμη, που με τις διαρκείς παλινωδίες, αλλά και με την νομιμοφροσύνη που δείχνει απέναντι στον χρεοκοπημένο φιλοκυβερνητικό συνδικαλισμό, θολώνει τα νερά, αρνούμενη πεισματικά να καταγγείλει τους αληθινούς ενόχους της αντιλαϊκής επίθεσης (κυβέρνηση, Ε.Ε, ντόπια πλουτοκρατία)»

3) Συνδικαλιστές της ΑΠ (παλιότερα αλλά και τώρα), φλερτάρουν έντονα με την  προοπτική  περαιτέρω συνδικαλιστικής ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ και ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ του εργασιακού μας χώρου, με μοχλό την Ομοσπονδία επιθεωρητών που βρίσκεται στα σκαριά. Αλήθεια τι ακριβώς εξυπηρετεί η δημιουργία ενός ακόμα δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου στενής συντεχνιακής λογικής, που έχει ως αίτημα αιχμής  την λεγόμενη εξαίρεση του ΣΕΠΕ από την εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων;
Θυμίζουμε σε όλους την ανακοίνωση-καταγγελία  μας για την στάση των ΔΣ των Συλλόγων των Τεχνικών και των Επιθεωρητών («Βόρειοι»), τον Ιούλιο του 2013:
«Η δικαιολογία που προβάλλεται για το αίτημα της ‘εξαίρεσης’: το ΣΕΠΕ έχει ‘κοινωνική αποστολή’ που (προφανώς, κατά τους συνδικαλιστές μας) δεν έχουν οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι που βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα – εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, σχολικοί φύλακες, κτλ. Αντί λοιπόν να ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους υπαλλήλους σε κάθε υπουργείο (αλλά και στον ιδιωτικό τομέα), οι συνδικαλιστές που σήμερα βρίσκονται στο τιμόνι των Συλλόγων μας καλούν να ξεχωρίσουμε από τους συναδέλφους μας, να εμφανιστούμε ως κάποια περιούσια υπηρεσία που στέκεται πάνω από τις άλλες, να σωθούμε εμείς και ας βουλιάζει ο κόσμος γύρω μας».

4) Ενόψει των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια είδαμε ότι στο ψηφοδέλτιο της  «αντιμνημονιακής» ΑΠ-ΑΣΥ συμμετέχουν συνάδελφοι που ήταν μέχρι πρότινος υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της  ΔΑΚΕ, αλλά και της ΠΑΣΚ, δημιουργώντας έτσι ένα, ομολογουμένως «ενδιαφέρον», ιδεολογικό  …μπλέντερ! Έβγαλαν ποτέ οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι συμπεράσματα για τον χαρακτήρα του κυβερνητικού συνδικαλισμού που υπηρέτησαν και πότε τα μοιράστηκαν με αυτούς που τους τίμησαν με την ψήφο τους; Μήπως η συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο της ΑΣΥ-ΑΠ δηλώνει το εντελώς αντίθετο: την πολιτική και ιδεολογική μετακίνηση του συνδικαλισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε αντιλαϊκή κατεύθυνση, καθώς ο πολιτικός του φορέας βρίσκεται στο κατώφλι της κυβερνητικής εξουσίας; Τότε κάποιοι άλλοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα!

Συνάδελφοι,

Ως «Αγωνιστική Συσπείρωση» (δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Εργασίας) εκτιμούμε ότι οι στιγμές είναι πραγματικά κρίσιμες. Η επίθεση ενάντια στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα μας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί, παρά τις κυβερνητικές θριαμβολογίες για σωτηρία της χώρας. Ο καθένας μας έχει ευθύνη απέναντι στον εαυτό του, την οικογένεια του και τους συναδέλφους του να βάλει πλάτη στο να αλλάξει κατεύθυνση το συνδικαλιστικό κίνημα, να μεταβάλλονται οι συσχετισμοί σε αυτό σε κάθε δυνατή ευκαιρία.

Χρειαζόμαστε ένα διαφορετικό συνδικαλιστικό κίνημα! Ένα κίνημα που δε θα τα «διπλώνει», δε θα κάνει κωλοτούμπες, δεν θα φροντίζει μόνο το δικό του «μαγαζάκι», αλλά με ταξική συνέπεια θα βάζει εμπόδια, θα καθυστερεί τα κυβερνητικά μέτρα, θα οργανώνει την πάλη για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, θα μπαίνει μπροστά στην πάλη για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, θα στοχεύει στην κοινή δράση, στη συμμαχία του εργατικού κινήματος με τα κινήματα των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών.


Χρειαζόμαστε μια Ομοσπονδία που θα οργανώνει και θα κινητοποιεί τους υπαλλήλους του υπουργείου, που θα συντονίζει το βηματισμό της με όλους τους συλλόγους στο χώρο μας στην προοπτική της ενοποίησης του συνδικαλιστικού κινήματος. Χρειαζόμαστε συλλόγους που θα κρατούν μια αποφασιστική γραμμή αντιπαράθεσης με την κάθεκυβερνητική πολιτική (με δεξιό ή «αριστερό» μανδύα) που με το ένα χέρι θα δίνει ψίχουλα στους εργαζόμενους, ενώ με το άλλο θα στηρίζει πολύπλευρα τη λεγόμενη «δημιουργική», «υγιή», «παραγωγική» επιχειρηματικότητα και την Ε.Ε. Τέτοια συνδικαλιστικά όργανα δεν μπορούν να χτιστούν με τα "υλικά" του παρελθόντος, ακόμα και αν αυτά πασαλειφθούν με καινούργιου χρώματος μπογιές. Εμείς ως Αγωνιστική Συσπείρωση (δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Εργασίας) θα δουλέψουμε σε αυτήν την κατεύθυνση.

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε αρκετά σημεία μου φαίνεται ότι έχουν δίκιο.

Λυδία είπε...

Κι εγώ πιστεύω ότι οι συνάδελφοι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης(ΠΑΜΕ) στα περισσότερα τοποθετούνται με συγκροτημένα επιχειρήματα.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή σε ποιά συμφωνείς και σε ποιά διαφωνείς Λυδία?Ας πούμε τι έχεις να πείς γιαυτό το σημείο?
"Συνδικαλιστές της ΑΠ (παλιότερα αλλά και τώρα), φλερτάρουν έντονα με την προοπτική περαιτέρω συνδικαλιστικής ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ και ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ του εργασιακού μας χώρου, με μοχλό την Ομοσπονδία επιθεωρητών που βρίσκεται στα σκαριά."

Ανώνυμος είπε...

Βολεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, τιμητές της εργατικής τάξης και της κομματικής καθαρότητας ψάχνουν ψηφαλάκια. Γραφικοί κομμουνιστομετρητές, θλιβερά κομματοπρόβατα απαιτούν δηλώσεις κομματικής ταυτότητας αδυνατώντας να κατανοήσουν τη ζωή έξω από το Κόμμα. Ενωτικού τύπου κινδυνολόγοι με επιχειρηματολογία ΠΑΣΚ έτους 2007 σπέρνουν τον πανικό καταγγέλλοντας τους άπιστους ενώ ο τζιχαντισμός ξεχειλίζει από κάθε τους λέξη. Πλέον ο Πουριτανισμός απέκτησε φωνή και στο Υπουργείο σου! «Αγωνιστική Συσπείρωση» (δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Εργασίας)

Αρτέμης

Ανώνυμος είπε...

Εδώ τα καλά λασπωμένα επιχείρηματα...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ, εξαπατημένος πρώην ΑΠ-ΑΣΥτης, δηλώνω αταλάντευτα ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, απορρίπτω κάθε μορφή διαχείρισής του, καθοδηγούμαι από την επαναστατική κοσμοθεωρία του μαρξισμού - λενινισμού, αντιλαμβάνομαι την αναγκαιότητα της ταξικής πάλης και του σοσιαλισμού, είμαι προσηλωμένος στους σκοπούς και τις επιδιώξεις της εργατικής τάξης, πιστεύω εις ένα, ενιαίο και ομοούσιο Υπουργείο.
θα συγχωρεθώ ΚΚύριε;

Ανώνυμος είπε...

Ωχ ενοχλήθηκαν οι συριζαίοι γιατί ξεσκεπάστηκαν...
Πρός Αρτέμη:Ξυδάκι και περαστικά!
Μέλος της επαναστατικής φρουράς του Υπ.Εργασίας

Ανώνυμος είπε...

Στην προετοιμασία για την απεργία της 27 Νοέμβρη, είδαμε τους «ακομμάτιστους» συνδικαλιστές της ΑΠ-ΑΣΥ για μία ακόμα φορά να σπεύδουν να μοιράσουν υλικά της φιλοκυβερνητικής πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ (αρκετοί συνδικαλιστές -πασοκικής κυρίως προέλευσης- της οποίας συνωστίζονται ήδη για να είναι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ).Λοιπόν έχουμε και λέμε:Καποτάς της ΠΟΠΟΚΠ,Μπαλασόπουλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ,Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ,Τσουκαλάς της ΟΤΟΕ.Παρέα μαζί με Θ.Τζάκρη κα

Ανώνυμος είπε...

Μέλος, μη γράφεις σχόλια σε ΣΥΡΙΖΟblog γιατί μπορεί να κολλήσεις ρεφορμισμό.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ συμφώνησαν «σε αρκετά προγραμματικά σημεία»
Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο συνάντησης Τσίπρα και Κουβέλη.
Eδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος...

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς λοιπόν που «η εμφάνιση και παρέμβαση του ΠΑΜΕ, ξεσήκωσε ένα βρώμικο πόλεμο, όχι μόνο από την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της, αλλά και από όλο αυτό το μηχανισμό φθοράς και διαφθοράς συνειδήσεων, τους συνδικαλιστικούς γραφειοκράτες (σοσιαλδημοκράτες και οπορτουνιστές) με τα υποκριτικά συνθήματα περί ακομμάτιστου συνδικαλισμού. Αυτοί βάφτισαν και την καπιταλιστική οικονομική κρίση ως κρίση χρέους και κακής διαχείρισης, αποπροσανατολίζοντας τους εργαζομένους».
Αισθανόμουν ότι κάτι παίζει εκεί έξω αλλά δεν μπορούσα να αντιληφθώ από πού προερχόταν… Τώρα τα κατάλαβα όλα!

Ανώνυμος είπε...

Κ.Κ.Ε =Οι Ιεχωβάδες της Αριστεράς
.
Ιδιότροπες προσωπικότητες με ψυχολογικές εμμονές
Υπέρμετρα εγωιστές , υπέρμετρα εγωπαθείς , υπέρμετρα εσωστρεφείς
Επιθετικοί , αρνητικοί , μονολιθικοί , άκαμπτοι ως άνθρωποι
Μειλίχιοι όταν πρόκειται να προσηλυτίσουν στα όρια του τραμπουκισμού αμυνόμενοι
Πουριτανισμός και συντηρητισμός κεκαλυμμένος με μανδύα κόκκινο
Ακόμα και οι ενδυματολογικές τους συμπεριφορές είναι συντηρητικές
Το πιο γνώριμο χαρακτηριστικό τους όπως και οι Ιεχωβάδες είναι το κήρυγμα από σπίτι σε σπίτι
Η αόρατη για τους μέσα αλλά ολοφάνερη για τους απέξω θρησκευτικού τύπου δομή και οργάνωση δεν επιτρέπει σε κανέναν την διαφοροποίηση
Η ακολουθείς ή φεύγεις
Όποιος άλλωστε έφυγε από εκεί δεν ξαναγύρισε ποτέ πίσω
Η Ιδεολογική καθαρότητα που ευαγγελίζονται έχει να κάνει με την δημιουργία ενός φανταστικού –ανύπαρκτου δικού τους κόσμου, αρνούμενοι να δεχτούν τον υπαρκτό
Όπως οι Ιεχωβάδες δεν δέχονται την μετάγγιση αίματος ακόμα και αν πρόκειται να πεθάνουν , έτσι και αυτοί δεν θα δεχτούν ποτέ δεχτούν στο ΄΄ αίμα΄΄ τους μετάγγιση οποιοδήποτε Αριστερού δότη ακόμα και αν μείνουν μόνοι ακόμα και ας πεθάνουν
Πεισματικά γίνονται πιο σκληροί όταν τους αρνείται η κοινωνία , πιο κακιασμένοι , πιο δογματικοί , πιο ψυχροί
Ανώφελη η προσπάθεια για συνεργασία με ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ
Δεν είναι θέμα πολιτικής , δεν είναι θέμα προγραμματικών συμφωνιών , δεν είναι θέμα πολιτικών επιλογών , είναι θέμα ….ΜΥΑΛΩΝ
Μη ματαιοπονείτε λοιπόν
Δεν αλλάζουν έτσι εύκολα τα μυαλά ....
Κοιτάξτε να βρείτε στην κοινωνία άλλα στηρίγματα , σε δεχτικά μυαλά , σε ανοιχτά μυαλά και κυρίως στους νέους ανθρώπους

Ανώνυμος είπε...

Ερώτημα:Γιατί ο εκπρόσωπος της ΑΣΥ δεν ψήφισε για Πρόεδρο την εκπρόσωπο της ΑΠ και έλειπε στην ψηφοφορία?Αυτοί τσακώνονται συνέχεια μεταξύ τους και όταν έχουμε εκλογές ένωνονται και καλά.

Ανώνυμος είπε...

Εμείς στη επαρχία είμαστε πιο ενήμερωμενοι:Στο ψηφοδέλτιο του ΑΠ-ΑΣΥ(ΣΥΡΙΖΑ) συμμετέχει τεχνικός νυν μέλος της ΔΑΚΕ καθώς και πρώην μέλος της ΠΑΣΚΕ που μάλιστα αυτοψηφίστηκε στο υπηρεσιακό του σεπε για να πάρει ο ίδιος εύφημο μνεία(100 μόρια)όπως επίσης και ο εκπρώσοπος της ΔΑΚΕ στο υπηρεσιακό.Δηλαδή απόλα έχει ο μπαξές, ενώ ο εκπρόσωπος της ΑΣΥ είναι στις διαχειριστικές για να παίρνει το επιδοματάκι.Πως πήγε εκεί?

Ανώνυμος είπε...

Ιεχωβά πές μας ρε μεγάλε τι πίνεις(στις 6.30 π.μ.!!!)και δεν μας δίνεις?Φοβερό παραμιλητό!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμοι των 9.04 και 9.17:

Η εκπρόσωπος της ΑΠ δεν ήταν υποψήφια για Πρόεδρος το ΔΣ της ΟΣΥΠΕ.
Ο εκπρόσωπος της ΑΣΥ-ΑΠ δεν ήταν στην ψηφοφορία γιατί ΔΟΥΛΕΥΕ στις διαχειριστικές, όπου δεν παίρνει ΚΑΝΕΝΑ επίδομα.(καταργήθηκαν με το Ν.4024/2011). Πήγε τον Μάρτιο του 2014 μετά από ανοικτή προκήρυξη στην οποία θα μπορούσες να συμμετέχεις και εσύ.
Θα ήθελα να έρθεις να μου τα πεις αυτά πρόσωπο με πρόσωπο και με το εκκαθαριστικό μισθοδοσίας σου στο χέρι.
Ο εκπρόσωπος της ΑΣΥ στην ΟΣΥΠΕ

Νίκος Μποσινάκος

Παπαδημητρίου Σταυρούλα είπε...

Συνάδελφοι τι πάθος είναι αυτό….. εμένα τη διαχειρίστρια αυτού του μπλογκ με συγκίνησε. Περίτεχνα σχόλια, ιδεολογικές αντιπαραθέσεις μέχρι και επιχειρήματα είδαν κάποιοι. Πραγματικά αν ήξερα ότι σας αρέσουν και σας διασκεδάζουν τόσο οι ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ θα έγραφα μια τη βδομάδα να σας στέλνω . Σιγά το δύσκολο. Μπορώ να σας στέλνω ανακοινώσεις και σαν Ναπολέων Βοναπάρτης αν θέλετε, που έλεγε και τα φοβερά «Με το θράσος μπορεί κανείς να κυριεύσει τα πάντα.» , «Στις επαναστάσεις υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: εκείνοι που τις κάνουν κι εκείνοι που επωφελούνται.» .
Να γελάσει λίγο το χειλάκι μας ….. σ αυτούς τους δύσκολους καιρούς….

Ανώνυμος είπε...

1. Σχετικά με την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ: «Όσα δεν φτάνει η Αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια».
2. Είναι το λιγότερο συκοφαντία αυτό που γράφτηκε για τον κ. Κώστα Τσαστούλη σε προηγούμενο σχόλιο. Δούλεψε και δουλεύει με ιδιαίτερη αυταπάρνηση και με μεγάλες δυσκολίες για υπηρεσιακά αντικείμενα από τα οποία επωφελούμαστε όλοι. Είναι ψέμα ότι ψήφισε ο ίδιος τον εαυτό του για τον έπαινο. Δεν ήταν μέλος του Υπηρεσιακού του Υπουργείου που του έδωσε τον έπαινο. Αυτή τη φήμη την διαδίδουν τα τελευταία δύο χρόνια για να τον διαβάλουν και να τον μειώσουν άνθρωποι που έχουν ξεχάσει να δουλεύουν χρόνια. Επίσης, για το ότι ήταν κάποτε (πριν 10 χρόνια) υποψήφιος με την ΠΑΣΚ να θυμίσω ότι τότε στον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ ήταν πάνω από τη μισή Ελλάδα. Σήμερα έχει σημασία που βρίσκεται και τι θέση παίρνει ο καθένας.
3. Για τα ψηφοδέλτια των υπηρεσιακών καλύτερα να κοιτάξετε πόσοι Διευθυντές (και μάλιστα με υπουργικές αναθέσεις) συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια των ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Μήπως υπάρχει ευθεία σχέση ανάμεσα στη συμμετοχή σε κομματικά ψηφοδέλτια και την κατάληψη θέσεων προϊσταμένων? (τα ονόματα είναι διαθέσιμα... για κάθε ενδιαφερόμενο).
4. Επίσης, για το πόσοι και πως είναι αποσπασμένοι στις διαχειριστικές, πραγματικά είναι μια ευκαιρία να ανοίξει συζήτηση, γιατί δεν είναι μόνο ο κ. Μποσινάκος ο οποίος ίσως είναι και ο μόνος που πήγε με προκήρυξη. (Επίσης τα ονόματα είναι διαθέσιμα)
5. Δεν υπάρχει κανένας συνδικαλιστής του χώρου που να υποστηρίζει την διάσπαση των συνδικαλιστικών οργάνων. Η άποψη αυτή διαδίδεται συκοφαντικά. Την πραγματική διάσπαση τη δημιουργούν κάποιοι με τις πράξεις τους όταν δεν ευνοούν τον διάλογο ανάμεσα στα όργανα, και αυτοί είναι πάντα αυτοί που έχουν την εξουσία.
6. Την ενότητα και τη δημοκρατία στο συνδικαλιστικό μας χώρο την πυροδοτούν αυτοί που υποστηρίζουν (με τις πράξεις τους , την αδιαφορία τους, την απουσία τους, την άρνησή τους να αναλάβουν ευθύνες) τη συγκέντρωση όλων των εξουσιών σε ένα πρόσωπο. Το ότι ένα και το αυτό πρόσωπο κατέχει σήμερα τις δύο σημαντικότερες συνδικαλιστικές θέσεις στα συνδικαλιστικά όργανα του Υπουργείου μας είναι μεγάλο πλήγμα για τη δημοκρατία στο χώρο.
8. Οι περισσότεροι συνάδελφοι γνωρίζουν, γιατί το έχουν ζήσει στο «πετσί» τους κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους στο Υπουργείο, το πώς πουλάνε και αγοράζουν οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές, πόσες φορές τους έχουν πιέσει, πόσες φορές τους έχουν απαξιώσει όταν έχουν διαφορετική άποψη και πόσες φορές έχουν αναγκαστεί να «καταπιούν τη γλώσσα τους» κάτω από συγκεκριμένες περιστάσεις. Και σίγουρα αυτοί δεν είναι οι συνδικαλιστές της ΑΣΥ και της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας.
9. Τέλος συνάδελφοι της επαρχίας να ξέρετε ότι κάποιοι σας χρησιμοποιούν. Με την παραπληροφόρηση, τον φόβο, την τεχνική «καρότο και μαστίγιο», μια σας κολακεύουν και μια σας τρομάζουν. Κάποιοι στο Υπουργείο και στα συνδικαλιστικά όργανα καυκιόνται ότι σας κάνουν ότι θέλουν, σας «έχουν στο τσεπάκι τους» για να διατηρούν τις θέσεις εξουσίας στους. Ανοίξτε τα μάτια σας.
10. Το μεγαλύτερο πρόβλημα των ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ του υπουργείου μας είναι ότι έχουν απίστευτο θράσος. Όσο για το ΠΑΜΕ χωρίς να το θέλει (?) τους κάνει γενικά πλάτες.

Ανώνυμος είπε...

Να σχολιάσω και εγώ μερικά από τα λεγόμενα του ΠΑΜΕ, ακριβώς με τη σειρά που αναφέρονται στο κείμενο.
1ον) Καταρχήν, η Α.Π. ιδίως αλλά και η Α.Σ.Υ. (νομίζω) υπάρχουν προ ΣΥΡΙΖΑ. Δεύτερο, ότι μέλη των παραπάνω πρωτοβουλιών έγιναν μέλη ή φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ δε σημαίνει ότι ως παράταξη είναι κομματική καθώς πιστεύω ότι πιστεύει στην αυτονομία των κινημάτων (ανεξάρτητη δεν είναι γιατί και αυτή είναι με τα συμφέροντα των εργαζομένων και το έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια με αγώνες ενάντια σε πολιτικές και συνδικαλιστικές ηγεσίες)Τρίτον το ΠΑΜΕ δεν μας λέει είναι μόνο "απόλυτα εξαρτημένη από τα συμφέροντα της εργατικής τάξης" ή και από την πολιτική ηγεσία του ΚΚΕ.
2ον)Όσον αφορά το δεύτερο σημείο τι να πω. Να εγκαλείτε συνδικαλιστική παράταξη γιατί μοιράζει το κείμενο της τριτοβάθμιας οργάνωσης που ανήκει. Προσοχή όχι για το περιεχόμενο αλλά γιατί είναι προκήρυξη του τριτοβάθμιου οργάνου.
Αυτό σε συνδυασμό με το 3ο) ποιος φλερτάρει με τη διάσπαση όταν καταγγέλλει όποιον μοιράζει προκήρυξη της τριτοβάθμιας, δε συμμετέχει στα συλλαλητήρια της τριτοβάθμιας και δημιουργεί μια παράταξη-εκφραστή της εργατικής τάξης και οιονεί (;) συνδικαλιστική οργάνωση. Άλλωστε νομίζω ότι ούτε η πολιτική του ΚΚΕ τόσα χρόνια είναι ενάντια σε δημιουργία πρωτοβάθμιων σωματείων ούτε το υπαρκτό πρόβλημα της διαφοροποίησης των Επιθεωρητών Εργασίας από τους υπαλλήλους του Υπουργείου λύνεται με γενικές και αόριστες διακηρύξεις περί ισότητας όταν ακόμα και σε σωματεία που ελέγχει το ΠΑΜΕ υπάρχει διαφοροποίηση μισθών και επιδομάτων ανάλογα με την ειδικότητα.
Το 4ο) δε το σχολιάζω, το προηγούμενο σχόλιο είναι αρκετό νομίζω. Άλλωστε ελπίζω και εγώ και πιστεύω ότι οι συνάδελφοι κατάλαβαν την ανάγκη για αλλαγή στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, άλλωστε αν δεν το καταλάβαιναν θα παρέμειναν εκεί που ήταν (πιο εύκολο θα ήταν για αυτούς, κάποιοι δέχτηκαν και σοβαρές πιέσεις έμαθα).
Αυτά τα "ολίγα".

Ανώνυμος είπε...


Πρός ανώνυμη των 5.54:
Απόσμασμα απο την διακύρηξη της Επιτροπής του ΠΑΜΕ στο Υπ.Εργασίας για τις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων του 2012:
"Οι αιρετοί των ΠΑΣΚ–ΔΑΚΕ αποδείχτηκαν ως το μακρύ χέρι του κρατικού-κυβερνητικού μηχανισμού στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Αποδείχτηκαν «κρατικοί υπάλληλοι» και κατ’ επάγγελμα διαφθορείς συνειδήσεων, αρχιμάστορες των πελατειακών σχέσεων, της συναλλαγής και του ρουσφετιού.
Σου πουλάνε εξυπηρέτηση και εκδούλευση για πράγματα που αυτονόητα είναι δικαιώματά σου.
Μη δέχεσαι να σου τσαλακώνουν την αξιοπρέπεια και τη συνείδησή σου. «Μαύρισέ τους»!
Ποιός ακριβώς "κάνει πλάτες στον κυβερνητικό συνδικαλισμό"?

Ανώνυμος είπε...

Η Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων και η Αυτόνομη Πρωτοβουλία είναι δύο συλλογικότητες που ξεκίνησαν και συνεχίζουν να δρουν στηριζόμενες στην προσπάθεια, τον χρόνο και τις ιδέες των μελών τους και την όποια στήριξη των συναδέλφων στο Υπουργείο. Δεν είχαν, έχουν και ούτε πρόκειται να έχουν κομματική ενίσχυση, κομματικές “γραμμές”, κομματικό “πατρονάρισμα” και καθοδήγηση. Δεν είναι μαντριά, ούτε απαρτίζονται από ινστρούκτορες βγαλμένούς από γυάλινους κομματικούς πύργους. Εργάζονται στο Υπουργείο, βιώνουν όσα βιώνει κάθε συνάδελφος και προσπαθούν να μετατρέψουν αυτό το βίωμα σε συνδικαλιστική δράση.

Και οι δύο συλλογικότητες δραστηριοποιούνται βάσει συγκεκριμένων αρχών που συμφωνήθηκαν ελεύθερα από τα μέλη τους. Δεν δρουν στη βάση κοινών ατομικών συμφεροντών και διανομής θέσεων και προνομίων μιας παρέας, ούτε βάσει ιερών κομματικών κειμένων που χρησιμοποιούνται ως πηγές ανακύκλωσης ανακοινώσεων copy-paste.

Συνεργάζονται μεταξύ τους αλλά καλούν και άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις να συμπράξουν σε δράσεις που εξυπηρετούν το κοινό συμφέρον των εργαζομένων στο Υπουργείο. Διαλέγουν τον δύσκολο δρόμο της προσπάθειας για συνεργασία χωρίς εκπτώσεις στις αρχές τους και δεν περιχαρακώνονται στην ασφάλεια της κομματικής καθαρότητας. Με αυτό το σκεπτικό, οι υποψηφιότητες που στηρίζουν για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, ένα θεσμό με περιορισμένα εκ του Νόμου περιθώρια ριζοσπαστικών αλλαγών, κινούνται ακριβώς στη λογική της ανάδειξης ανθρώπων με εντιμότητα, ειλικρίνεια και θάρρος να διαχωρίσουν τη θέση τους από παρατάξεις-σφραγίδες και πρακτικές του παρελθόντος.

Τέλος, κάθε πολίτης αυτής της χώρας όχι απλώς δικαιούται, αλλά οφείλει να έχει πολιτικό λόγο και να παίρνει δημόσια θέση για τα ειδικά και τα γενικότερα ζητήματα που καθορίζουν την ζωή μας. Η κομματική ένταξη κάποιου δεν πρέπει και δεν μπορεί να καθορίζει εκ των προτέρων την άποψή του. Σε ότι αφορά τον συνδικαλισμό, η ειλικρίνεια και η αυτονομία μιας παράταξης κρίνεται από το βαθμό που αμφισβητεί έμπρακτα τις μεθοδεύσεις κάθε εξουσίας που αντιστρατεύονται το συμφέρον των εργαζομένων. Αρκετά μέλη της Ανοικτής Συνέλευσης Υπαλλήλων και της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας συμμετέχουν ή συμμετείχαν σε διάφορες πολιτικές πρωτοβουλίες, πολιτικές οργανώσεις, κόμματα. Δεν συνδικαλίζονται ως μέλη αυτών των οργανώσεων, αλλά ως εργαζόμενοι στο Υπουργείο. Και αμφισβητούσαν, αμφισβητούν και συγκρούονται με κάθε Κυβέρνηση και εξουσία που βλάπτει τα κοινά μας συμφέροντα. Αλήθεια, οι κομματικές συνδικαλιστικές παρατάξεις (και σε αυτήν φυσικά συμπεριλαμβάνεται και το ΠΑΜΕ, δηλαδή ΚΚΕ), τι μορφή και λόγο είχαν όταν το Κόμμα-Προστάτης ήταν ή θα γίνει Κυβέρνηση;

Λέων

Ανώνυμος είπε...

Για να καταλαβαινόμαστε, ρε "Λέοντα":

1. Οι συνάδελφοι που όπως μας λες "με εντιμότητα, ειλικρίνεια και θάρρος" διαχώρισαν την θέση τους από "παρατάξεις του παρελθόντος" και συνεργάζονται με την ΑΣΥ-ΑΠ, πότε ακριβώς βγήκαν ΔΗΜΟΣΙΑ να διατυπώσουν τα συμπεράσματα τους για τον κυβερνητικό συνδικαλισμό που υπηρέτησαν; Πότε έκαναν, δηλαδή, το στοιχειώδες δημοκρατικό καθήκον τους: να λογοδοτήσουν μπροστά στους εκλογείς τους; Εσείς το απαιτήσατε πριν τους βάλετε στα ψηφοδέλτια σας;

Ωραία αυτά που μας λες ότι πολλοί από σας της ΑΣΥ-ΑΠ ανήκετε σε "διάφορες πολιτικές πρωτοβουλίες, πολιτικές οργανώσεις, κόμματα" και νομίζω ότι το ΠΑΜΕ δεν σας εγκαλεί γι' αυτό. Σας εγκαλεί γιατί δεν λέτε (και δεν το λες και εσύ) ότι ΟΛΕΣ αυτές οι οργανώσεις-κόμματα ανήκουν ή αγκαλιάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Προσποιείστε ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όταν δρουν συνδικαλιστικά στον χώρο δουλειάς τους δεν παίρνουν κατεύθυνση από τον πολιτικό τους φορέα. Κοροϊδεύετε όταν λέτε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει στην κυβέρνηση και δόσει ψίχουλα σε ελάχιστους (ή για να μιλάμε για τα δικά μας, δεν επαναφέρει τους μισθούς μας), εσείς της ΑΣΥ-ΑΠ θα βρεθείτε στους δρόμους.

Βλαδίμηρος

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Βλαδίμηρε,

Οι συνάδελφοι στους οποίους αναφέρεσαι διαχώρισαν τη θέση τους και ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ στις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων του 2012, όταν κατέβηκαν μόνοι τους σε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ψηφοδέλτιο στο μικρό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Σ.ΕΠ.Ε.

Σε αυτό το σημείο η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ περιλαμβάνει αυτό είναι μία πολύ σοβαρή ανακρίβεια που κατά τη γνώμη μου πρέπει να αποκατασταθεί δημόσια. Δεν ήταν υποψήφιοι στις προηγούμενες εκλογές με τα ψηφοδέλτια ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ. Ήταν ανεξάρτητοι υποψήφιοι για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Σ.ΕΠ.Ε. και κέρδισαν τη μία έδρα. Τι περισσότερο χρειάζεται από την δημόσια έκθεση στην κάλπη όταν με σαφήνεια διαχωρίζεις τη θέση σου από τις φιλοκυβερνητικές συνδικαλιστικές παρατάξεις?

Νομίζω ότι μια σοβαρή συνδικαλιστική παράταξη όπως το ΠΑΜΕ πρέπει να προσέχει τέτοιου είδους ανακρίβειες, καθώς δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις.

Τέλος, συνυπογράφω το σχόλιο του Λέοντα. Τα είπε όλα.

Ανώνυμος είπε...

Προς Βλαδίμηρο και λοιπούς καχύποπτους:

Αν η συριζο-Κυβέρνηση κάνει "μαμακίες", η ΑΣΥ-ΑΠ θα είναι και θα καλεί τον κόσμο να βγει στους δρόμους. Αν το ΚΚΕ ήταν Κυβέρνηση, δε θα υπήρχε καν συνδικαλισμός (τα περιλαμβάνει όλα η δικατατορία του προλεταριάτου...)

Λέων

Λέων

Ανώνυμος είπε...

Το σχόλιο θα μπορούσε να το συνυπογράψει η ακροδεξιά Ραχήλ Μακρή που φαίνεται να προσχωρεί στην "αριστερή" κυβέρνηση...

Ανώνυμος είπε...

Προς τον ανώνυμο από 9:50 μ.μ

Έλεος πια με την παλαιολιθική, συντηρητική καραμέλα των "ενιαίων", δήθεν "ανεξάρτητων", "αδέσμευτων" ψηφοδελτίων.

Αν η ταμπέλα του "ανεξάρτητου" μπορούσε να λειτουργήσει ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τις προηγούμενες ή τρέχουσες πολιτικές εντάξεις, τότε το μισό σημερινό υπουργικό συμβούλιο και η μισή σημερινή βουλή θα αποτελούνταν από λευκές περιστερές. Τότε η κεντρική συνδικαλιστική παράταξη του Συνασπισμού-ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είχε, από την ίδρυση της, καμία άμεση διασύνδεση με τα αντίστοιχα κομματικά όργανα του φορέα της.

Μπορεί να ζούμε στην χώρα των μύθων, αλλά δεν μπορεί να ζούμε την καθημερινή μας ζωή μέσα σε παραμύθια.

Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά και αυτό αφορά ΠΡΩΤΑ ΑΠ' ΟΛΑ την παράταξη της ΑΣΥ-ΑΠ. Πιστεύω οι συνάδελφοι που, για τους όποιους λόγους, πρόσφατα προσκολλήθηκαν σε αυτήν για τις εκλογές του Υπηρεσιακού Συμβουλίου γρήγορα θα αντιληφθούν τα χούγια του ανερχόμενου νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού. Ελπίζω να μην είναι αργά και χτυπάνε, για μια ακόμα φορά, το κεφάλι τους στον τοίχο.

Βλαδίμηρος