12 Δεκ 2014

Για την "διπλή" προεδρία σε Σύλλογο και Ομοσπονδία

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Με την ανάδειξη του Προέδρου του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας και στη θέση του Προέδρου ΔΣ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας (ΟΣΥΠΕ) αναδεικνύεται με τον πλέον συμβολικό τρόπο η κρίση αντιπροσώπευσης που χαρακτηρίζει το συνδικαλιστικό κίνημα.
Η κρίση αυτή έχει λάβει πλέον εκφυλιστικά χαρακτηριστικά στο Υπουργείο Εργασίας, όπου χρειάστηκε να παραιτηθούν 3 επιλαχόντες υποψήφιοι της ΠΑΣΚ για να συμμετέχει τελικά στο ΔΣ ο τέταρτος και να εκλεγεί στη θέση του Προέδρου ΔΣ με τις ψήφους τόσο της ΠΑΣΚ όσο και της ΔΑΚΕ! Με λίγα λόγια, κανένας από τους 7 πρώτους σε σταυρούς στην πλειοψηφούσα παράταξη στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας δεν ήταν κατάλληλος για την θέση του Προέδρου της Ομοσπονδίας (η οποία κενώθηκε μετά την συνταξιοδότηση της προηγούμενης Προέδρου), παρά μόνο ο 8ος που είναι πρόεδρος και στο πρωτοβάθμιο Σωματείο.
Οφείλουμε να καταγγείλουμε δημόσια τη μεθόδευση της ΠΑΣΚ, με την ανοχή της ΔΑΚΕ στο ΔΣ της ΟΣΥΠΕ, η οποία εξευτελίζει τον θεσμό της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης και αποθαρρύνει νέους συναδέλφους από το να ασχοληθούν με τα κοινά στον εργασιακό μας χώρο. Eδώ βρίσκεται η ουσία του ζητήματος και η λύση του προβλήματος: Μόνο με ενεργό συμμετοχή όσο δυνατόν περισσότερων συναδέλφων στις κοινές μας υποθέσεις και στα συνδικαλιστικά δρώμενα, μπορούν να αποτραπούν τέτοια κωμικοτραγικά φαινόμενα.
Σταθερή επιδίωξη της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας και της Ανοικτής Συνέλευσης Υπαλλήλων είναι η διαφανής, συμμετοχική, δημοκρατική λειτουργία του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας μακριά από λογικές «βοσκών» και «ποιμνίων». Για ένα συνδικαλισμό που δεν θα είναι υπόθεση λίγων «εκλεκτών». Για ένα συνδικαλισμό που όλοι και όλες θα έχουμε λόγο στα θέματα που μας απασχολούν, θα συναποφασίζουμε και θα συν-πράττουμε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 6.08
Αφού σου αρέσουν τα κουίζ:
Πόσους Δ/ντες κοντά στα 60 έχει το ψηφοδέλτιο τησ πασκ?
Πόσους Δ/ντες και σύμβουλους του γραφείου του Υπουργού έχει το ψηφοδέλτιο της δακε?
Επίσης ΚΑΝΕΝΑ μέλος της ΑΠ-ΑΣΥ δεν ήταν ΠΟΤΕ σύμβουλος του ΓΓ του Υπουργείου και ΚΑΝΕΝΑ μέλος δεν είναι αποσπασμένο σε γραφείο βουλευτή του συριζα.Είναι απλώς λάσπη.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 1.58
Είσαι σίγουρος,κανένας?