13 Νοε 2020

Τελικά ακόμα και ο Υπουργός Εργασίας δεν είναι περιφανος για το έργο του - την κατάργηση της Ειδικής γραμματείας του ΣΕΠΕ

 Με δελτίο τύπου που εξέδωσε χθες η ηγεσία του Υπουργείου εργασίας προσπαθεί να δείξει τις ενέργειες αυτής της κυβέρνησης για την στήριξη του ΣΕΠΕ . Σε αυτό το δελτίο τύπου ο Υπουργός μας δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη για την κατάργηση της Ειδικής γραμματείας του ΣΕΠΕ και την μετατροπή του σε μια Γενική Διεύθυνση του Υπουργείου. Προφανώς ούτε αυτός δεν περήφανος για το έργο του. 

 Πέρα από τα κούφια λόγια  τελικά τι είπε ο Υπουργός μας ; Τι έργο έκανε και θέλει να πάρει τα εύσημα; Ιδού

Είπε ότι από το Νοέμβριο 2019 έως το τέλος Μαΐου 2020 στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας έχουν τοποθετηθεί 52 νέοι υπάλληλοι με την ολοκλήρωση του Α΄ κύκλου κινητικότητας βεβαία η διαδικασίες για την κινητικότητα προκήρυξη θέσεων και λοιπά είχε ξεκινήσει από την άνοιξη του 2018 (δείτε εδώ σχετικά)

Είπε ότι αναμένεται να οριστικοποιηθεί το προσεχές διάστημα η διαδικασία πρόσληψης μέσω Α.Σ.Ε.Π 53 νέων θέσεων (ΠΕ, ΤΕ) μόνιμου προσωπικού διαδικασία που έχει ξεκινήσει από τον Γενάρη του 2019 (δείτε εδώ) και δεν μπορούσε να την ακυρώσει ακόμα και  αν ήθελε.

Και ότι στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων έτους 2021, έχουν εγκριθεί για το Σ.ΕΠ.Ε 7 θέσεις ενώ μέσω της Β΄ κύκλου κινητικότητας θα καλυφθούν επιπλέον 15 νέες θέσεις. Αυτό μπορούμε να του αναγνωρίσουμε όταν όμως ξεκινήσει να υλοποιείται ακόμα και αν 7 θέσεις που έχουν προγραμματιστεί ούτε καν προκηρυχθεί δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τις αποχωρήσεις συναδέλφων λόγο συνταξιοδότησης .

Είπε τα γνωστά για το ΕΡΓΑΝΗ που τα ακούμε από το 2013.

Μίλησε για τα νέα τεχνικά μέσα (tablets) που η προμήθεια τους είχε σχεδιαστεί στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ "θεσμική ενίσχυση του Σώματος Επιθεώρηση Εργασίας" που καταρτίστηκε επί υπουργίας Έφης Αχτσιόγλου. Τα μαγικά αυτά εργαλεία που θα μας διαθέσει το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων  θα κάνουν λέει τον  επιτόπιο έλεγχο ταχύ, ασφαλή, αποτελεσματικό  κάτι που γίνεται και τώρα καθώς ήδη έχουμε πρόσβαση στο Εργάνη από το κινητό μας τηλέφωνο.

Μίλησε και για την  αξιοποίηση των   εφαρμογών του ΟΠΣ ΣΕΠΕ και για το ότι ο επιθεωρητής το δελτίο ελέγχου θα μπορεί να το στείλει ηλεκτρονικά στο λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του εργοδότη και όχι χειρόγραφα.Βέβαια η  ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων θεσμοθετήθηκε με τον 4558/18 και θα έπρεπε να είναι ήδη σε εφαρμογή από τις 16/9/2019 όπως όριζε σχετική εγκύκλιος αλλά αυτά είναι ψηλά γράμματα. 

Δεν υπάρχει σ αυτό το δελτίο τύπου ούτε ένα σημείο που να είναι πολιτική πρωτοβουλία της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας. 
Κάτι που αποτελεί ωμή παραδοχή ότι  οι δικές τους  παρεμβάσεις που  αφορούν το ΣΕΠΕ δεν στόχευαν  στην αναβάθμιση του.


 




Δεν υπάρχουν σχόλια: