17 Νοε 2020

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ο.Α.Ε.Δ για το πρόστιμο σε συναδέλφισσα για ένα γαρύφαλλο στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου!

 Το Πολυτεχνείο ζει και ενοχλεί! Πρόστιμο σε συναδέλφισσα για ένα γαρύφαλλο στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου!

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ο.Α.Ε.Δ. καταγγέλλει ότι επεβλήθη πρόστιμο σε συναδέλφισσα τους υπάλληλο του ΟΑΕΔ.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση

Πρόστιμο σε συναδέλφισσα για ένα γαρύφαλλο στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου!

Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων, μας είπε η αστυνομία, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου. Και όμως, η πραγματικότητά τους, θέλει απαγόρευση σκέψης, απαγόρευση ατομικής και συλλογικής δράσης, απαγόρευση κάθε πράξης που παραπέμπει σε αγώνα ή σε ειλικρινή απότιση φόρου τιμής σε αγώνα.

Αυτή την απαγόρευση, την καθολική απαγόρευση απότισης φόρου τιμής, εφάρμοσαν σήμερα τα αστυνομικά όργανα, επιβάλλοντας, μάλιστα, πρόστιμο σε μία εργαζόμενη που δουλεύει κοντά στο Πολυτεχνείο, γιατί τόλμησε να διασχίσει το πεζοδρόμιο, εκεί που αιματοκυλίστηκαν πριν 47 χρόνια οι νέοι της λευτεριάς!

Η Συναδέλφισσα περπάτησε μόνη της με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, μάσκα, sms κλπ μέχρι το Πολυτεχνείο, για να αφήσει αθόρυβα ένα γαρύφαλλο στη μνήμη των αγωνιστών της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.

Στη συναδέλφισσα αυτή καταλογίστηκε πρόστιμο  300 ευρώ από τα όργανα της τάξης!!! Δυστυχώς, οι προβλέψεις μας και οι καταδίκες μας για την αστυνομοκρατία επαληθεύτηκαν. Όσοι ευθύνονται για αυτό το πρόστιμο, και δεν είναι μόνο οι φυσικοί αυτουργοί που ευθύνονται, απεχθάνονται τους αγώνες, απεχθάνονται την ιστορική μνήμη και το αποδεικνύουν περίτρανα.

Ζητούμε την ακύρωση του προστίμου και ένα δημόσιο συγγνώμη από την Κυβέρνηση που εντέλει την αστυνομία να επιβάλει πρόστιμα με μόνο παράπτωμα την ιστορική μνήμη και την απότιση φόρου τιμής .

Προφανώς τιμούμε τη συναδέλφισσα για την πράξη της και, προφανώς, το πρόστιμο θα καταβληθεί από τα σωματεία μας. Κανένας δεν θα μείνει μόνος του απέναντι στην κρατική αυθαιρεσία και την καταστολή.

Καταδικάζουμε επίσης, απερίφραστα, τη σύλληψη του συναδέλφου Οργανωτικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας των Ασφαλιστικών Ταμείων και ζητούμε να αφεθεί άμεσα ελέυθερος    

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στη μνήμη, την εργασία, την υγεία, την παιδεία, την ελευθερία. Όσο αυτοί υψώνουν τείχη ανελευθερίας, εμείς γινόμαστε τείχος αλληλεγγύης για κάθε συνάδελφο, για κάθε αγωνιζόμενο, για κάθε ένα και κάθε μία που δίνει τον καλό αγώνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: