19 Νοε 2020

Κάλεσε τους λογιστές να υποβάλουν αναστολές χωρίς ΚΥΑ και προανήγγειλε σαρωτικούς ελέγχους από το ΣΕΠΕ η Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας (βίντεο)

 Σαρωτικούς ελέγχους από το ΣΕΠΕ προανήγγειλε η Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας για τους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή σήμερα σε συνέντευξή της στο αντένα. 

Κάλεσε τους λογιστές να μην περιμένουν την έκδοση της ΚΥΑ για να υποβάλουν  τις αιτήσεις αναστολής αλλά να τις υποβάλουν πριν την έκδοση της ΚΥΑ γιατί το σύστημα είναι ανοιχτό. Με άλλα

λόγια  αφού το υπουργείο δεν είναι σε θέση να ορίσει εκ των προτέρων ως οφείλει το ρυθμιστικό πλαίσιο ας μπουν οι λογιστές να υποβάλουν από μόνοι τους ότι θέλουν. Γιατί μέχρι να πληρωθούν είπε θα εκδοθεί η ΚΥΑ. Αυτό βέβαια δεν είναι δείγμα καλής νομοθέτησης αλλά προφανώς για κάποιους είναι λεπτομέρεια.

Και τι κάνει ο έγκριτος δημοσιογράφος ; Αντί να τη στήσει στον τοίχο που το υπουργείο δεν είναι σε θέση να αναλάβει τις ευθύνες και να  είναι έτοιμη η ΚΥΑ για τις αναστολές Νοεμβρίου  στην ώρα της καταλήγει στο συμπέρασμα, "να αφήσουν οι εργοδότες και οι λογιστές τις δικαιολογίες ότι περιμένουν το νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο και να κάνουν αιτήσεις να πληρωθεί ο κόσμος "

Ατομική ευθύνη των λογιστών και η μη έκδοση ΚΥΑ δηλαδή . Βέβαια οι λογιστές σε εμάς θα τα πούνε γιατί που να βρούνε την κα Στρατινάκη.  

Επίσης σε ερώτημα  για την απασχόληση εργαζόμενων που είναι σε αναστολή είπε ότι ο είναι λέει "προαναγγελτική" διαδικασία . Πως μπορεί να είναι προαγγελτική μια διαδικασία που γίνεται κατόπιν εορτής .... δεν ρώτησε ο έγκριτος δημοσιογράφος. 

Η κα Στρατινάκη μάλιστα βρήκε και την λύση για την απασχόληση εργαζομένων ενώ είναι σε αναστολή. Κάλεσε λοιπόν τους εργαζόμενους ναι τους εργαζόμενους να είναι σε εγρήγορσή για να το μπλοκάρουν. 'Ολοι το ξέρουν αυτό ότι είναι επιλογή των ίδιων εργαζομένων να εργάζονται ενώ έχουν ανασταλεί οι συμβάσεις τους και όχι των εργοδοτών.  Ας σοβαρευτούμε λίγο ...

 


 


 

πηγή βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια: