10 Νοε 2020

Εδώ ο κόσμος χάνεται και το ΣΕΟΜ χτενίζεται

 Την βδομάδα πριν την καραντίνα εγώ αλλά και σχεδόν το σύνολο των συναδέλφων επιθεωρητών εργασίας της Αττικής κληθήκαμε να εκπαιδευτούμε δια ζώσης στο  Σύστημα Ελέγχου Οδικών Μεταφορών το γνωστό ως εφιάλτη του επιθεωρητή ή ΣΕΟΜ . Τα κρούσματα του covid-19 πολλαπλασιάζονταν δικαίωμα στην τηλεργασία δεν είχαμε  αλλά έπρεπε να αφήσουμε τις υπηρεσίες μας να πάρουμε τα ασφυχτικά γεμάτα ΜΜΜ και να πάμε στην Δραγατσανίου για να...  εκπαιδευτούμε. 

Και δεν τελειώνει εκεί αλλά τώρα εν μέσω αυστηρής καραντίνας αλλά και καλπάζουσας πανδημίας (Nέα κρούσματα: 2.384  Διασωληνωμένοι: 263 Απώλειες συνανθρώπων μας : 866 συνολικά ως σήμερα) και να βγούμε να κάνουμε ελέγχους σε φορτηγά. 

Βεβαια τα συλλογικά μας όργανα δεν έχουν πάρει καν μυρωδιά για όλα αυτά καθώς  έχει περάσει ο καιρός των φλογερών ανακοινώσεων .

Ποιος τις θυμάται αυτές τις φλογερές ανακοινώσεις πχ αυτή που είχε εκδώσει η δραστήρια τότε ΟΣΥΠΕ την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

"Για την Εφαρμογή του ΟΠΣ τονίσαμε ότι οι εργαζόμενοι στο ΣΕΠΕ κλήθηκαν να εφαρμόσουν Πληροφοριακά Συστήματα, η λειτουργικότητα και εφαρμοστικότητα των οποίων τίθεται σε αμφισβήτηση από τους Επιθεωρητές Εργασίας, που στη σημερινή απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυτοθυσία μάχονται καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες, για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την προαγωγή των εργασιακών σχέσεων, τον περιορισμό της αδήλωτης εργασίας και την εφαρμογή των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας.

Τα παραπάνω πληροφοριακά συστήματα  εξαρχής σχεδιάστηκαν δίχως να ληφθούν υπόψη, η δομική διάρθρωση, το ανθρώπινο δυναμικό  και οι πολυσύνθετες αρμοδιότητες του Σ.ΕΠ.Ε., οι ιδιαιτερότητες και οι ανάγκες των Υπηρεσιών μας. Αντί να διευκολύνουν το ελεγκτικό έργο περιορίζοντας την γραφειοκρατία, είναι κατά γενική παραδοχή πολύπλοκα, σύνθετα, δύσχρηστα, δυσκίνητα και με πολλά τεχνικά προβλήματα. Εκφράσαμε στον Ειδικό Γραμματέα τη θέση μας ότι είμαστε σταθερά υπέρμαχοι της εισαγωγής της χρήσης ΤΠΕ στην ελεγκτική διαδικασία, αλλά ως ένα εργαλείο που θα διευκολύνει την δουλειά μας και την αποστολή του Σ.ΕΠ.Ε. και όχι ως ένα επιπλέον διοικητικό βάρος." 

Τώρα όμως τα πραγματα μπορεί στις υπηρεσίες μας να είναι πολύ χειρότερα αλλά .... προφανώς όχι για όλους. 


 



Δεν υπάρχουν σχόλια: