19 Νοε 2020

Καταγγελία για τον αυταρχισμό της κυβέρνησης κατά την ημέρα μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

 

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δε μπορούν και δε πρέπει να είναι αποκομμένες από το οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον! 

Η παράταξη μας πρότεινε χθες στο ΔΣ της ΟΣΥΠΕ την κάτωθι ανακοίνωση, ως ένδειξη αλληλεγγύης στις ανακοινώσεις που εξέδωσαν τόσο η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ (δείτε εδώ) όσο και η ΠΟΠΟΚΠ (δείτε εδώ)., η οποία όμως δυστυχώς καταψηφίστηκε.

 

Τα διαχρονικά μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αγώνας για ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία, παιδεία, ισότητα και κοινωνική αλληλεγγύη δεν ξεθωριάζουν με προβοκατόρικα διατάγματα της Κυβέρνησης για γενική απαγόρευση συναθροίσεων.

47 χρόνια πέρασαν από τότε, για να αντιμετωπιστεί η μέρα αυτή ξανά ως μέρα απαγορεύσεων και καταστολής των δημοκρατών πολιτών.

 

Η Ομοσπονδία μας στέκεται δίπλα στους συναδέλφους της ΠΟΠΟΚΠ και στους συναδέλφους της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον ΟΑΕΔ. Ο οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Χρήστος Βαγενάς αφέθηκε ελεύθερος όπως και οι υπόλοιποι συλληφθέντες και το πρόστιμο στην υπάλληλο του ΟΑΕΔ ακυρώθηκε. Όμως επιβλήθηκε για το παράπτωμα της ιστορικής μνήμης και την απότιση του φόρου τιμής.

 

Καταδικάζουμε, με τον πλέον απερίφραστο τρόπο, τον αυταρχισμό, τη βία και τη δημοκρατική εκτροπή της Κυβέρνησης που δημιούργησε τα χθεσινά επεισόδια τα οποία δεν μοιάζουν, σε ένταση και έκταση, με καμία άλλη κοινοβουλευτική περίοδο της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

 

Καταγγέλλουμε τη χθεσινή αστυνομική βία η οποία έχει ονοματεπώνυμο, είναι η βία της δεξιάς πολιτικής, που όπλισε τα χέρια των δυνάμεων καταστολής για να χτυπήσουν απλούς πολίτες και συνδικαλιστικά στελέχη, με στόχο να πλήξουν το μήνυμα του αγώνα για Δημοκρατία που το Πολυτεχνείο εκπέμπει διαχρονικά.

 

Η μαζική επιφυλακή 6000 αστυνομικών αποτέλεσε εκ των πραγμάτων μια υγειονομική βόμβα στο κέντρο της Αθήνας ενώ η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες καθώς η προστασία της δημοσίας υγείας ήταν πρόσχημα για το χτύπημα των δικαιωμάτων μας!

 

Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα Δημοκρατικά μας δικαιώματα και τις ελευθερίες μας!

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: