18 Μαρ 2021

Πολύς αχός ακούγεται πολλά ντουφέκια πέφτουν ....

Πολύς αχός ακούγεται πολλά ντουφέκια πέφτουν .... ουδέ σε γάμο πέφτουνε ουδέ σε χαροκόπι. 

Άμεση ήταν η αντίδραση σε ανάρτηση  στην ομάδα Σ.ΕΠ.Ε. Υπουργείου Εργασίας της κα Κουρκουρκουλου ως εκπροσώπου ΠΑΣΚΕ και της κ Νικολάου ως εκπροσώπου της ΔΑΚΕ σε ανάρτηση του πρώην Γενικού Γραμματέα. Καλό θα ήταν να είχαν την ίδια άμεση αντίδραση και στις δηλώσεις του κου Χατζηδάκη. 


Λοιπόν επειδή τα πολλά λόγια είναι φτωχια και επειδή η ΠΑΣΚΕ και οι ΔΑΚΕ προσπαθούν να μας πείσουν για την επαναστατική τους ετοιμότητα ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Ας μιλήσουμε με γεγονότα και όχι με υποθέσεις ή ας μην  κρίνουμε προθέσεις.  

Στις 11 Μαρτίου το πρωί ο Υπουργός Εργασίας έκανε την συνέντευξη στον σκαι και την ανάρτηση στο fb με τους προσβλητικούς για τους συναδέλφους χαρακτηρισμούς. 

Στις 12 Μαρτίου ο Σύλλογος Εργαζομένων Κοινωνικής Ασφάλισης και μέλος της ΟΣΥΠΕ με ΔΤ κατήγγειλε την ενέργεια. 

Στις 13 Μαρτίου σιωπή

Στις 14 Μαρτίου τα εκλεγμένα μέλη της ΑΡΣΥ στο ΔΣ της ΟΣΥΠΕ Ακούλογλου Γεωργία και Ελυα Κουρεντα με μειλ τους κάλεσαν την πλειοψηφία να πάρει θέση για το περιστατικό αποστέλλοντας τους σχέδιο ανακοίνωσης. 

Στις 15 Μαρτίου η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΣΥΠΕ ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ έστειλαν σχέδιο ΔΤ ζητώντας μας να καταθέσουμε τα σχόλια μας έως τις 16 Μαρτίου 10 το  πρωί. Αποστείλαμε τα σχόλια μας την ίδια και όλας μέρα αναμένοντας  να ενημερωθούμε για το αν θα ληφθούν ή όχι υπόψη. 

Στις 16 Μαρτίου κάποια στιγμή η ΟΣΥΠΕ δημοσίευσε το ανωτέρω ΔΤ χωρίς να έχει λάβει υπόψη της κάποια από τις παρατηρήσεις μας. 

Στις 17 Μαρτίου η ΑΔΕΔΥ κατήγγειλε το περιστατικό με ΔΤ. 

Αυτά ...... 

Δεν γνωρίζουμε τις προθέσεις κανενός. Μπορούμε να ήμαστε σίγουροι μόνο για το γεγονός ότι οι συναδέλφισες που βγήκαν να μιλήσουν στο fb για την τιμή της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ δεν ήταν στη λίστα των αποδεκτών της ανωτέρω αναφερόμενης αλληλογραφίας καθώς δεν .   Δεν μπορούμε να ξέρουμε βέβαια τι γνώριζαν και τι όχι . 

Λυπούμαστε αν για μια ακόμα φορά τους χαλάμε την γαλήνη τους. 

Αλλά το να παίρνουμε θέση ξεκάθαρα έγκαιρα και έγκυρα και να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των συναδέλφων είναι μια ευθύνη που οικειοθελώς αναλάβαμε  και εμείς δεν κάνουμε μισές δουλειές

 

ΥΓ: Τα ποντίκια φεύγουν πρώτα από το πλοίο όταν είναι έτοιμο να βουλιάξει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: