30 Μαρ 2021

Είμαστε απέναντι στα περιστατικά ψυχολογικής ή και σωματικής βίας εναντίον Επιθεωρητών Εργασίας

Εμείς ως ΑΡΣΥ συμφωνούμε με κάθε λέξη της ανακοίνωσης του Πανελληνίου Συλλόγου Επιθεωρητών Εργασίας. Καταγγέλλουμε  τα περιστατικά λεκτικής, ψυχολογικής  ή και σωματικής βίας εναντίον Επιθεωρητών Εργασίας. Καλούμε μαζί του την ηγεσία του Υπουργείου και του Σ.ΕΠ.Ε να παρέχει κάθε μορφή συμπαράστασης στους Επιθεωρητές Εργασίας, καθώς στο πρόσωπό τους προσβάλλεται ευθέως το δημόσιο συμφέρον και η έννομη τάξη. Αναμένουμε την άμεση αντίδραση και απάντηση της πολιτείας.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Τα περιστατικά λεκτικής, ψυχολογικής  ή και σωματικής βίας εναντίον Επιθεωρητών Εργασίας δεν έχουν τέλος. Συνάδελφοι μας στη Θεσσαλονίκη και στο Κιλκίς έχιναν στόχοι αήθων, άδικων και παράνομων επιθέσεων κακόπιστων εργοδοτών και πολιτών, γιατί απλώς εκτελούν τα καθήκοντά τους βάσει του νόμου, των υπουργικών αποφάσεων και εγκύκλιων οδηγιών!!

Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι τέτοιες συμπεριφορές που προσβάλλουν ευθέως την επαγγελματική τιμή και αξιοπρέπεια και φιμώνουν το έργο των Επιθεωρητών Εργασίας δεν γίνονται ανεκτές και επισύρουν έννομες συνέπειες. Δεν θα διστάσουμε ν' αναζητήσουμε την απόδοση ευθυνών κατά παντός υπευθύνου και την αποκατάσταση της ηθικής τάξης.

Η ηγεσία του υπουργείου και του Σ.ΕΠ.Ε οφείλει να παρέχει κάθε μορφή συμπαράστασης στους Επιθεωρητές Εργασίας, καθώς στο πρόσωπό τους προσβάλλεται ευθέως το δημόσιο συμφέρον και η έννομη τάξη. Αναμένουμε την άμεση αντίδραση και απάντηση της πολιτείας.

Οι Επιθεωρητές Εργασίας με αυταπάρνηση καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ευρισκόμενοι στην πρώτη γραμμή, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, για την προστασία των θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων και την εργασιακή ασφάλεια. Δεν πτοούνται από τέτοιες ενέργειες και συνεχίζουν να υπηρετούν το λειτούργημά τους με απόλυτη αφοσίωση στις ανάγκες του κόσμου της εργασίας και της κοινωνίας εν γένει.

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οπως δςν συμπαραστάθηκαν στο παρελθόν στους έντιμους Επιθεωρτές που είναι η πλειοψηφία, ούτε και τώρα θα κάνουν κάτι. Από την άλλη κάνουν τα πάντα για να σώσουν τα λ...α και τους εκβιαστές της κατεστημένης παλαιοκομματικής κάστας. Αλήθεια, πότε θα συγκλιθεί το πειθαρχικό για τους δύο γνωστούς.... Κάτι λένε για Σεπτέμβρη. Αληθεύει. Σε όλη την Ελλάδ είναι στα κάγκελα και την προσπάθεια συγκάληψης της Πολιτικής Ηγεσίας. Ποιός έκυψε τα πορίσματα της δεύτερης ΕΔε εις βάρος τους? Για αυτούς που ... έχασαν όλα τα στοιχεία των 2 ΕΔΕ θα γίνει νέα ΕΔΕ (ΑΣΤΕΙΕΎΟΜΑΙ ΦΥΣΙΚΑ). Ντροπή! και έχουν και το θράσος να έχουν απαιτήσεις από λόλους τους άλλους που τραβάνε κουπί......Ας κάθεται να τους καμαρώνει ο νέος Υπουργός. Τώρα έχει και αυτός ευθύνη και μάλιστα πολύ μεγαλύτερη πλέον.