26 Μαρ 2021

ΑΡΣΥ- Πρόταση ψηφίσματος καταγγελίας για τις διώξεις υγειονομικών

 Η ΑΡΣΥ απέστειλε στην ΟΣΥΠΕ πρόταση ψηφίσματος - καταγγελίας  για τις διώξεις υγειονομικών :

Όταν οι προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για την αντιμετώπιση των απάνθρωπων συνθηκών στα νοσοκομεία εξαιτίας της πανδημίας, δεν αποτελούν κυβερνητική επιλογή

Αλλά ο ρεβανσισμός και η εκδίκηση απέναντι σε ανθρώπους που διεκδικούν καλύτερες συνθήκες και υπερασπίζονται τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας αλλά και την προστασία των ίδιων των ασθενών, αποτελούν στόχευση της κυβέρνησης εν μέσω κορύφωσης του τρίτου πανδημικού κύματος,

Δε μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι σε τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές και μεθοδεύσεις, προάγγελους των επικείμενων αλλαγών στο συνδικαλιστικό νόμο και του τι θα συμβεί αν κάποιος αναδείξει κυβερνητικές παραλείψεις!

Η εκδικητική απόλυση ενός γιατρού, τη στιγμή που επιτάσσονται ιδιωτικοί γιατροί για να περισώσουν την κατάρρευση του Ε.Σ.Υ., αποτελεί πρόκληση!

Επειδή κανείς δε περισσεύει σε αυτή τη μάχη και η αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργαζομένων,

Η Ομοσπονδία των Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας

Εκφράζει την αλληλεγγύη της στο Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και στον Πρόεδρο του Συλλόγου του, Κώστα Καταραχιά και καταγγέλλει την κλήση του μέλους του προεδρείου της ΕΝΙΘ, Α. Σιούλη για προκαταρκτική εξέταση στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: