26 Μαρ 2021

Ηλεκτρονική πληροφόρηση μέσω της νέας ιστοθέσης του Υπουργείου Εργασίας

 Είχαμε γράψει πριν δυο μήνες περίπου για το πόσο κενό σε πληροφορία είναι το νέο site του Υπουργείου Εργασίας . Τότε είχαμε πει ότι φτιάχτηκε μέσα σε μια νύχτα και αυτό φαινόταν.

Σήμερα μετά από 2 μήνες η κατάσταση παραμένει η ίδια ... ή σχεδόν η ίδια


Για να πάρουμε τα πράγματα με μια σειρά η ιστοθέση του Υπουργείου Εργασίας  έχει σαν στόχο την ηλεκτρονική πληροφόρηση των πολιτών για τα ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου. Το έτος 2021 το να έχει το υπουγείο μας ένα ενημερωμένο ιστοχώρο που να ενσωματώνει την απαρίτητη πληροφορία  θα έπρεπε να είναι το αυτονόητο. Η ιστοθέτηση πχ για τη Δ/νση ΥΑΕ αποτελεί αρμοδιότητα που συμμορφώνεται με την υποχρέωση της χώρας μας προς την ΕΕ και τον αρμόδιο Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία.

Με μια σειρά απαράδεκτες ενέργειες και διαδικασίες το Υπουργείο μας και η εταιρία που ανέλαβε τη δημιουργία του νέου ιστοχώρου κατάφεραν το ακατόρθωτο !!!!

Η προηγούμενη ιστοθέση δεν υφίσταται πλέον, το ίδιο και όλες αυτές οι πληροφορίες που είχαν συγκεντρωθεί σ αυτήν τα τελευταία 20 χρόνια . Η μετάβαση αυτή έγινε χωρίς κανείς να ενημερώσει τις υπηρεσίες του Υπουργείου έστω να αντιγράψουν τις ιστοσελίδες με το ήδη αναρτημένο περιεχόμενο.

Ως αποτέλεσμα δε του γεγονότος όλο το πλούσιο περιεχόμενο που είχε αναπτυχθεί σε διάστημα περισσότερο των δυο δεκαετιών  δεν είναι πλέον προσβάσιμο σε κανένα ενδιαφερόμενο...ούτε καν στους υπαλλήλους των αρμόδιων υπηρεσιών. !!!

Η  η εικόνα που παρουσιάζει  η νέα ιστοθέση δίνει λαβές για αρνητικά σχόλια. Σ αυτό ούτε ενημέρωση για την υφιστάμενη νομοθεσία δεν υπάρχει !!!! Προς το παρόν προσφέρει κατά βάση και προβάλλει μόνο νέα, δηλώσεις και λαμπερές φωτογραφίες  των πεπραγμένων της σημερινής πολιτικής ηγεσίας σαν το υπουργείο να συστάθηκε χθες .
Δηλαδή...πριν από μας το χάος ?

Μια επίσκεψη σήμερα εδώ https://ypergasias.gov.gr/  θα σας το επιβεβαιώσει απόλυτα......

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι απαράδεκτη σε καμιά περίπτωση δεν είναι αυτός ο ρόλος της επίσημης ιστοθέσης του Υπουργείου Εργασίας στον τομέα της -υποχρεωτικής- ηλεκτρονικής πληροφόρησης όλων των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων, εργοδοτών, εργαζομένων, επαγγελματιών στον χώρο της εργασίας, αλλά και του γενικού κοινού ευρύτερα.

Τι σκοπεύουν να πράξουν ώστε να καταστεί δυνατή η πρόσβαση στο περιεχόμενο της παλαιάς ιστοθέσης και να βελτιωθεί η εικόνα της νέας ιστοθέσης όσο το δυνατόν γρηγορότερα με την ενσωμάτωση του παλαιού περιεχομένου - ...εκτός από την προσθήκη νέου περιεχομένου...ακόμα μια φορά ξανά από το σημείο μηδέν ?



Δεν υπάρχουν σχόλια: