16 Μαρ 2021

Η ομοσποδία μας πήρε θέση αλλά σε τι;

Αναφορικά με την ανάρτηση του Υπουργού Εργασίας και αφού εμείς ως ΑΡΣΥ αποστείλαμε στην ΟΣΥΠΕ πρόταση για ανακοίνωση καταγγελίας  καλώντας την να πάρει θέση. Η  πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΣΥΠΕ εξέδωσε έστω και αργά ΔΤ

Μαχητικό ΔΤ δε λέω αλλά  ....


1ο: Πως  είναι δυνατόν να εκδοθεί δελτίο τύπου της Ομοσπονδίας μας χωρίς να γίνεται αναφορά επί του ουσιαστικού λόγου για τον οποίο εκδίδεται:  Δηλαδή την ανάρτηση του Υπουργού Εργασίας στον προσωπικό του λογαριασμό, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στο πλαίσιο της ραδιοφωνικής του συνέντευξης στο Σκάϊ, όπου δημοσιοποιεί την μισή αλήθεια για το ζήτημα της μη υπογραφής της υπουργικής απόφασης με αποτέλεσμα το σύνολο των συναδέλφων του Υπουργείου μας να υφίσταται αδίκως σήμερα αήθη σχόλια και επιθέσεις.  

2ο: Θα πρέπει να διατυπώνει όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα ότι ο τρόπος με τον οποίο αναφέρεται ο Υπουργός προς τους συναδέλφους αποτελεί ουσιαστικά άμεση απειλή προς όλους καθώς εκβιάζει/εξαναγκάζει σε περίπτωση τυχόν μελλοντικής άρνησης.  

3ο: Πως γίνεται από τη μία να καταγγέλλουμε την πολιτική ηγεσία και από την άλλη να την καλούμε να πράξει τι; Το αυτονόητο: Να αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό του υπουργείου μας. Με την καταγγελία μας επί της καταδίκης των φαινομένων κοινωνικού αυτοματισμού πρέπει να γίνει το «κλείσιμο» του κειμένου και τη μη ανοχή μας στην διαιώνιση τέτοιων φαινομένων.  

4ο: Τέλος, καθώς πρόκειται για δελτίο τύπου για το συγκεκριμένο συμβάν, το να  γίνονται σε ένα κείμενο τόσες πολλές και σημαντικές αναφορές (καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων, επερχόμενο σύστημα επικουρικής ασφάλισης, ιδιωτικοποίηση κοινωνικής ασφάλισης - για τα οποία καλό θα είναι εκδώσουμε ξεχωριστή ανακοίνωση) δε βοηθά τους αποδέκτες αυτού να καταλάβουν σε τι από όλα αυτά αναφερόμαστε και τι θέλουμε να καταγγείλουμε επί της παρούσης.  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν πειράζει! Και μόνο που απέδειξε ότι ζει η Ομοσπονδία μας, εμείς ευχαριστημένοι είμαστε. Μη γυρεύουμε καλλιγραφίες...