22 Μαρ 2021

Αποκαλυπτική η συνέντευξη Χατζηδάκη σήμερα στην καθημερινή

  Αποκαλυπτική των προθέσεων του του  υπουργού  Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη ήταν η σημερινή του συνέντευξη  στην «Κ»

Εμείς εδώ θα κάνουμε κάποια σχόλια σ αυτήν. Εδώ μπορείτε να δείτε τα την άποψη του Διονύση Τεμπονέρα. Επίσης  μπορείτε να την απολαύσετε ολόκληρη  στο προσωπικό του site.  

Λοιπόν ακούστε μικροί και ανόητοι ΔΥ  τις συντάξεις θα τις βγάζουν από εδώ και πέρα πιστοποιημένοι επαγγελματίες δικηγόροι ή λογιστές γιατί  οι  συνταξιούχοι δεν νοιάζονται καθόλου εάν η σύνταξή τους θα βγει μετά από συνδρομή του ιδιωτικού τομέα ή όχι τους ενδιαφέρει απλώς να την πάρουν. 

Τώρα για το ποιος θα κάνει την πιστοποίηση πόσο θα κοστίζει αυτή και μετά ποιος θα πληρώνει τους πιστοποιημένους ιδιώτες και την πιστοποίηση τους μαζί,  απάντηση δεν δόθηκε. Τι θα έλεγε άλλωστε ο υπουργός ότι θα την πληρώνει ο ίδιος ο συνταξιούχος; Ε και στην περίπτωση που δεν έχει να πληρώσει ε δεν χάθηκε δα και ο κόσμος .... 

Και βέβαια το νέο συνταξιοδοτικό είναι στη φιλοσοφία όσοι είναι μέχρι 35 ετών να μπορούν, χωρίς το κράτος να φροντίζει πριν από αυτούς για αυτούς, να δημιουργούν ένα ατομικό συνταξιοδοτικό «κουμπαρά» γιατί έχουν αλλάξει πλήρως τα δημογραφικά δεδομένα. Οι πάνω από 35 ας πορευτούν όπως μπορούν και για όσο τα ταμία κάτι έχουν για μετά ο υπουργός δεν είπε τίποτα. 

Τώρα για την ανεργία μετά την πανδημία  χμ  θα κάνουν επανασχεδιασμό των πολιτικών απασχόλησης δεν ακούγεται αποτελεσματικό μέτρο αυτό αλλά είναι μπουγιοζικη η απάντηση. Και τι να πει κ αυτός αφού  μαζί με τις υγιείς επιχειρήσεις που στηρίχθηκαν, στηρίχθηκαν και άλλες που υπό κανονικές συνθήκες ίσως δεν θα επιβίωναν, ίσως και να τα πήγαιναν μια χαρά,  αλλά αν υπουργός κρίνει ότι ίσως να μην επιβίωναν δεν θα φταίει αν κλείσουν ούτε η πανδημία ούτε βεβαίως και ο  ίδιος ο υπουργός. Αυτός έκανε ότι μπορούσε και ότι και να γίνει θα είναι ατομική τους ευθύνη. 

λίγο σαν απειλή ακούγονται τα:

Ο εκσυγχρονισμός του πλαισίου για τη διευθέτηση ατομικών και συλλογικών διαφορών μέσω του ΣΕΠΕ και του ΟΜΕΔ

Οι σημαντικές παρεμβάσεις στο ατομικό εργατικό δίκαιο

Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας  δηλαδή, να δουλέψεις για κάποια περίοδο του χρόνου μέχρι 10 ώρες την ημέρα

Η δυνατότητα στους εργαζομένους που το επιθυμούν να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα αυτή και να υπογράφουν, εφόσον θέλουν, ατομικές συμβάσεις εργασίας με τους εργοδότες τους 

 








Δεν υπάρχουν σχόλια: