2 Μαρ 2021

Για τον εμβολιασμό των συναδέλφων

 Τη στιγμή που ο σύλλογος και η Ομοσπονδία μας λένε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε στην κατάθεση της πρότασης μας  να μπουν οι συνάδελφοι που είναι στην πρώτη γραμμή τουλάχιστον στην επικουρική λίστα  της χορήγησης των αδιάθετων (ορφανών) εμβολίων άλλες ομοσπονδίες διεκδικούν το αυτονόητο. όπως πχ η Π.Ο.Σ.ΕΠ.Ε(δείτε εδώ)   η ΠΟΕ-ΥΕΘΑ κλπ.

 Εμείς ως ΑΡΣΥ έχουμε στείλει σχετικό αίτημα στην ηγεσία του Υπουργείου μας από τις 31-01-2020 και βέβαια δεν έχουμε πάρει απάντηση.  Η ομοσπονδία μας σφύριζε αδιάφορα με διάφορα προσχήματα. Ξαφνικά χθες μετά και από την πίεση μας αποφάσισαν να υιοθετήσουν την πρότασή μας και να στείλουν σχετικό αίτημα στην πολιτική ηγεσία. 

Δείτε σχετικά και ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ για να δείτε πως άλλες ομοσπονδίες έχουν ήδη δρομολογήσει αυτό που η δικιά μας  τώρα ζητάει. 

 Συνάδελφοι, αναφορικά με το θέμα της χορήγησης των αδιάθετων (ορφανών) εμβολίων, σας γνωρίζουμε ότι προτεραιότητα του Υπουργείου μας ήταν και παραμένει ο εμβολιασμός του επιχειρησιακού προσωπικού.

      Στη διαδικασία αυτή αρχικά συμμετείχε και ένα ποσοστό πολιτικού προσωπικού. Στη συνέχεια όμως διαπιστώθηκε ότι ενώ το πολιτικό προσωπικό του ΓΕΣ και ΓΕΑ καλείτο για εμβολιασμό, αυτός δεν μπορούσε να υλοποιηθεί καθώς τα ΑΜΚΑ παρέμεναν κλειδωμένα.

Επίσης ενημερωθήκαμε ταυτόχρονα ότι κανένας συνάδελφος από το ΓΕΝ δεν είχε κληθεί για εμβολιασμό.

  Προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα, το Προεδρείο της ΠΟΕ ΥΕΘΑ παρενέβη άμεσα στον κ.ΥΦΕΘΑ αλλά κυρίως στον Γενικό Γραμματέα  του    Υπουργείου μας προς επίλυση του θέματος.

Με πρωτοβουλία του κ. Γενικού Γραμματέα και προκειμένου η διαδικασία του εμβολιασμού να είναι ενιαία και στα τρία Γενικά Επιτελεία, δόθηκε εντολή όπως αυτά προωθήσουν στο ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ καταστάσεις του υπηρετούντος πολιτικού προσωπικού. Η ΔΥΓ/ΓΕΕΘΑ απέστειλε τα ανωτέρω στοιχεία στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, η οποία είναι αρμόδια για το άνοιγμα των ΑΜΚΑ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι το Προεδρείο της ΠΟΕ

-

ΥΕΘΑ, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και ασκεί κάθε πίεση προς την αρμόδια Γενική Γραμματεία για την άμεση διευθέτηση του θέματος.

Από την Διοίκηση της ΠΟΕ

-

Δεν υπάρχουν σχόλια: